
„În zilele mohorâte de toamnă și de iarnă vrem să mâncăm feluri calde, bogate, pline de arome, iar cartofii dulci sunt o legumă minunată pentru acest sezon. Mai ales că sunt mult mai sănătoși decât cartofii obișnuiți”, a precizat bucătarul Joseph Hadad, care a prezentat pe blogul său două rețete, după cum urmează.
Garnitură de cartofi dulci copți
„Cartofii se spală și, păstrând coaja, se taie rondele groase, de vreun centimetru sau doi. Se pregătește o marinadă din ulei de măsline cu cimbru, salvie și rozmarin tocate și vin alb demisec. Se adaugă semințe de coriandru zdrobite. Cartofii se așază pe hârtie de copt și se toarnă marinada peste ei. Se dau la cuptor la 180oC aproximativ 45 minute. Cui îi place, cartofii se pot presăra și cu puțină scorțișoară. Pentru un gust mai bogat, se pot pune și cubulețe de unt deasupra, însă mie îmi place să îi păstrez doar cu uleiul de măsline.
Această garnitură de cartofi dulci la cuptor merge foarte bine alături de carne făcută la grătar sau pe tigaia gril, fie că este vorba de vită, oaie sau pui ori curcan.
Milles feuiles de legume
Se aleg cartofi mai subțiri și se taie rondele. Se dau puțin la cuptor cu ulei de măsline, sare și piper pe ei, astfel încât să fie aldente. Separat se taie o roșie rondele și se pune pe grătar. De asemenea, o rădăcină de țelină curățată se taie rondele, care se stropesc cu ulei de măsline, sare și piper negru și se dau și ele puțin la cuptor. Se face un sos din curcumă, usturoi zdrobit, busuioc proaspăt și ulei de măsline. Feliile de legume se așază intercalate unele peste altele, ca să se obțină un turnuleț și după fiecare strat se stropește cu sosul cu condimente.
Cel mai indicat ar fi să puneți aproximativ câte două felii din fiecare. Ca să nu se răstoarne, puteți să îl fixați cu o scobitoare. Se dă apoi la cuptor a 180oC pentru 20 minute.
Poate fi garnitură pentru un șnițel de vită sau de pui sau chiar consumat ca atare, un fel de mâncare vegan”, a scris Joseph Hadad pe blogul său.
Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da, transmite bucătarul Joseph Hadad
„Poate fi prea mult parmezan? Unii ar zice că nu, italienii ar zice că da. Gustul puternic al acestei brânze poate copleși celelalte gusturi, mai ales în preparate mai delicate. Așa că considerați-l mai curând ca pe un condiment, decât un ingredient principal. Și dacă tot ați folosit parmezanul, atunci păstrați coaja, nu o aruncați. Poate fi pusă în sosuri, pentru a le îmbogăți gustul, dar poate fi pusă și la fiert, pentru a obține o supă pe care să o folosiți la risotto în lipsa unei supe de bază.
Și, nu în ultimul rând, nu supra-aglomerați un fel de mâncare. După cum ziceam, bucătăria italiană este despre simplitate. Câteva ingrediente sunt suficiente pentru a obține un fel de mâncare delicios”, a conchis bucătarul Joseph Hadad.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Călin Donca, nou mesaj din spatele gratiilor / Răspuns pentru Dorian Popa / Ce se întâmplă cu banii celor care au investit în panouri / video
- ICCJ: Badea, Ciuvică, Gâdea primesc despăgubiri de la Camelia Bogdan. Fosta judecătoare cerea 100 de milioane de lei
- Liderul FPÖ îl compară pe Nehammer cu o cămilă. Care e motivul ironiei
- BANCUL ZILEI: Un primar, la încheierea conturilor cu viața...
- E bine să certăm copilul când greșește? Care sunt cuvintele magice pe care părintele ar trebui să le spună
- Lilith intră în Fecioară. Ce provocări aduce pentru zodii până în iunie 2024
- Horoscop 2-8 octombrie. Zodia care vrea să facă dreptate pentru cei dragi. Daniela Simulescu: Nu încerca să rezolvi ceva ce nu ai rezolvat la tine / video
- Măsuri care vizează toți angajații MAI. Despescu: Test obligatoriu. Cine nu se supune... ne pare rău. Nu putem fi colegi / video
- Cea mai nouă șarlatanie. Dan Negru: Mândria și orgoliul au luat locul smereniei și cumsecădeniei
- Mircea Badea, reacție după incidentul lui George Simion cu bărbatul care-l întreba insistent „Cum este să fii rusofil?”