Două impozite diferite pentru același cetățean. Vasile Marica: ”Toate au fost făcute pe bani, pe șpagă, pe golăneală”. Cum se poate întâmpla
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Vasile Marica, președintele SED LEX
Vasile Marica, președintele SED LEX
Vasile Marica, președintele SED LEX, a afirmat, în exclusivitate pentru DC News, că softul care se ocupă de impozite poate genera sume diferite de achitat. 

”Domnule președinte, e imposibil aproape să îți plătești taxele și impozitele. Nu spun că nu ți-ar lua banii. Dai banii, iar după 3 ani se trezesc să îți spună că nu ai plătit 7 lei”, a spus gazda interviului, analistul politic Bogdan Chirieac. 

”Și îți ia și penalități”, a completat invitatul Vasile Marica, președintele SED LEX.

”Îți ia și penalități, dacă cumva nu ești pe fază, îți pun poprire pe cont”, a continuat Chirieac.

”Și trebuie să te duci în judecată, să te plângi”, a completat Marica. 

”Înțelegeți perfect sistemul. Mă bucur că nu trebuie să fac nicio schemă și mă bucur că telespectatorii noștri s-au lovit de astfel de lucruri. Am colegi în redacție care sunt lacrimă cu impozitele și au poprire pe cont. Până s-a dus, până a anunțat banca că a fost o greșeală... niciodată funcționarul nu își asumă greșeala. Eu înțeleg că nu avem sistem informatic, că până la urmă peste tot în lume e un computer care face lucrurile astea. Dar, totuși, domnule președinte, e precum autostrada de centură a Bucureștiului, nu se termină niciodată. La fel și cu informatizarea administrației publice”, a afirmat Chirieac. 

Două impozite diferite pentru același plătitor

”Vă spun că avem discuțiile astea cu toți oamenii. De exemplu i-am demonstrat unui ministru din țara asta, care nu mai este, deci nu are rost să îi dau numele, că dacă deschid două calculatoare, unul într-un birou, altul într-un birou, mie îmi dă pentru același agent economic impozite diferite”, a spus Marica. 

”Cum Dumnezeu?”, a întrebat Bogdan Chirieac. 

”Pentru că noi nu am fost în stare să facem un soft. Până la urmă și astea sunt vechi, le mai legăm, le mai înnodăm. Nu am fost în stare să facem un soft, toate au fost făcute pe bani, pe șpagă, pe golăneală. De exemplu, dacă la Timișoara, se duce unul într-un birou și spune că e pentru o persoană fizică și se duce apoi în alt birou, s-ar putea să nu aibă 600 de lei, ci 1200 de lei. Conectarea asta între calculatoare trebuie să o facă un individ. Vine la tine omul sau agentul economic să îți ceară ceva, dar cui să îi spui lucrul ăsta?”, a mai spus Vasile Marica, în exclusivitate pentru DC News. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel