Data publicării:

Două gemene, separate și vândute la naștere, reunite de un video TikTok: ”Toată lumea are o sosie”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: captura video BBC
FOTO: captura video BBC
Două surori gemene care au fost separate și vândute la naștere s-au reunit după ce una dintre ele a văzut-o pe cealaltă într-un concurs de talente și într-un video de pe TikTok.

”Viața bate filmul”, iar în mod surprinzător social media a dus la regăsirea a două surori gemene din Georgia, care au fost luate de lângă mama lor și vândute unor familii separate.

Povestea lui Amy și Ano poate fi transpusă cu ușurință într-un film dramatic. Cele două s-au descoperit reciproc, din întâmplare, datorită unui concurs televizat de talente și a unui videoclip publicat pe rețeaua TikTok, scrie BBC.

Potrivit sursei, pe măsură ce au cercetat trecutul lor, cele două surori și-au dat seama că se numără printre miile de bebeluși din Georgia, furați din spitale și vânduți, unii chiar în 2005. Cele două au avut o mulțime de întrebări legate de situația în care au ajuns, întrebându-se cum au putut fi vândute de mama lor.

Piesa lipsă din ”puzzle”, în Germania

Cele două surori au călătorit din Georgia în Germania, în speranța că vor găsi piesa lipsă din ”puzzle”-ul vieții lor, iar în final s-au întâlnit cu mama lor biologică.

În ultimii doi ani cele două adolescente și-au construit o imagine a ceea ce s-a întâmplat, iar pe măsură ce au descoperit adevărul surorile ți-au dat seama că în Georgia există zeci de mii de alte persoane care, de asemenea, fuseseră luate din spitale când erau bebeluși și vândute de-a lungul deceniilor. Însă, în ciuda încercărilor oficiale de a investiga ceea ce s-a întâmplat, nimeni nu a fost tras la răspundere.

Cele două adolescente s-au descoperit una pe cealaltă când aveau vârsta de 12 ani, când Amy se uita la concursul de televiziune de talente, format celebru în lume, Georgia's Got Talent, și a văzut că pe scenă era o fată care îi semăna perfect.

”Toată lumea o suna pe mama și o întreba: De ce dansează Amy sub alt nume?”, spune Amy, care a menționat acest lucru familiei sale, însă aceștia nu au ținut cont de ea. ”Toată lumea are o sosie”, a spus mama sa.

Șapte ani mai târziu, în noiembrie 2021, Amy a postat pe TikTok un videoclip în care apare cu părul albastru făcându-și piercing în sprânceană.

La 320 de kilometri distanță, în Tbilisi, tânăra de 19 ani, Ano Sartania, a primit filmul de la un prieten. I s-a părut ”mișto că seamănă cu mine”.

Ano a încercat să dea de urma fetei cu piercing în sprânceană pe internet, dar nu a reușit să o găsească, așa că a distribuit videoclipul pe un grup WhatsApp al universității pentru a vedea dacă cineva o poate ajuta. Cineva care o cunoștea pe Amy a văzut mesajul și le-a conectat pe Facebook. 

Amy a știut instantaneu că Ano era fata pe care o văzuse în urmă cu atâția ani la Georgia's Got Talent.

”Te-am căutat atât de mult timp!”, a trimis ea un mesaj. ”Și eu”, a răspuns Ano.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Amy (@_amykhvitia)

”Eu sunt ea și ea sunt eu”

După mai multe ziele, cele două tinere au descoperit că au mult mai multe lucruri în comun. Au fost născute la Maternitatea din Kirtskhi, spital care nu mai există acum, undeva în vestul Georgiei, potrivit certificatelor lor de naștere, însă la câteva săptămâni distanță.

Nu doar că erau surori și gemene, dar existau foarte multe similitudini între ele.

Potrivit sursei menționate, ambelor le place același gen de muzică, amândouă iubesc să danseze, dar și aveau același tunsoare.

În plus, ambele sufereau de aceeași boală genetică, o afecțiune osoasă, displazia.

Au stabilit să se întâlnească și, o săptămână mai târziu, în timp ce Amy se apropia de capătul scării rulante de la stația de metrou Rustaveli din Tbilisi, ea și Ano s-au văzut pentru prima dată în carne și oase.

”A fost ca și cum m-aș fi uitat într-o oglindă, exact aceeași față, exact aceeași voce. Eu sunt ea și ea sunt eu”, spune Amy. Ea a știut atunci că sunt gemene.

”Nu-mi plac îmbrățișările, dar am îmbrățișat-o”, spune Ano.

Au decis să își confrunte familiile și pentru prima dată au aflat adevărul. Fuseseră adoptate, separat, la câteva săptămâni distanță, în 2002.

Ce spune mama fetelor

Amy a găsit un grup pe Facebook dedicat reunirii familiilor din Georgia cu copii suspectați că au fost adoptați ilegal la naștere și a împărtășit povestea lor.

O tânără din Germania a răspuns, spunând că mama ei a născut două fete gemene la maternitatea din Kirtskhi în 2002 și că, deși i s-a spus că au murit, acum are îndoieli.   

Testele ADN au dezvăluit că fata din grupul de pe Facebook era sora lor și că locuia cu mama lor naturală, Aza, în Germania.

Cele două gemene și mama lor biologică s-au întâlnit în Leipzig, Aza spunându-l acestora cp după naștere a fost în comă, iar când s-a trezit, cei de la spital i-au spus că fetițele au murit imediat după naștere.

Mai mult decât atât, Aza a spus că întâlnirea cu cele două surori gemene i-au dat un nou sens vieții.

În 2022, guvernul georgian a lansat o investigație istorică privind traficul de minori. 

Citește și: Mii de copii ar fi fost adoptaţi ilegal de elvețieni dintr-o serie de ţări, printre care şi România, anunță Consiliul federal

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel