Urmărește emisiunea live
Două fetiţe au fost aruncate în aer, la 7 metri înălțime, după ce castelul gonflabil în care se jucau a explodat. VIDEO
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Două fetițe, aruncate în aer, după ce castelul gonflabil a explodat / Foto: Pixabay
Două fetițe, aruncate în aer, după ce castelul gonflabil a explodat / Foto: Pixabay
Două fetiţe de 3 și 4 ani au fost aruncate în aer, la 7 metri înălțime, după ce castelul gonflabil în care se jucau a explodat.

Incident cumplit în Rusia. Două fetiţe de trei şi patru ani au fost aruncate în aer, la 7 metri înălțime, după ce castelul gonflabil în care se jucau a explodat, scrie The Sun. Suflul exploziei le-au aruncat pe şinele de tramvai din apropierea locului de joacă, iar acum micuțele se luptă între viață și moarte deoarece au fost grav rănite. 

Mai multe camere de supraveghere au surprins momentul în care castelul gonflabil din oraşul rus Barnaul sare în aer, cu cele două fetiţe la interior, apoi se prăbuşeşte la pământ. Copilele au fost aruncate peste un gard metalic, pe şinele unui tramvai care circula în apropierea locului de joacă.

Anna, fetiţa în vârstă de trei ani, a suferit o contuzie şi o fractură a coloanei vertebrale, iar în prezent se află în stare critică. Vika, în vârstă de patru ani, are o fractură a craniului şi are răni la plămâni şi abdomen. Ea a aterizat la aproximativ 4 metri de castelul gonflabil şi se află la spital într-o stare extrem de gravă. Pe lângă cele două fetițe, alţi 3 micuţi erau în castelul gonflabil, dar în urma căzăturii nu au avut răni grave. Pe imagini se vede cum adulţii încearcă să vadă dacă există vreun copil prins înăuntrul castelului. Cu toții sunt panicați și șocați de cele întâmplate.

Cauzele posibile ale exploziei

Oamenii au încercat să țină castelul atunci când acesta a explodat, dar nu au putut. Ulterior, părinții au chemat polițiștii la fața locului. Inițial anchetatorii au declarat că explozia s-a produs din cauza vântului puternic. Totuși, Martorii au negat faptul că în ziua de 30 mai ar fi fost vânt puternic afară. În urma cercetării, s-a constatat că acel castel nu era securizat corespunzător. Martorii au povestit că zgomotul produs de explozie s-a auzit de la mare distanță.

„Unele frânghii nu au fost securizate. Și încălcând toate cerințele, castelul gonflabil fusese legat de gard.”, se arată într-un raport.

Un martor a susținut că castelul gonflabil nu are niciun strat protector și se freacă de asfalt, ceea ce ar fi putut provoca explozia. O altă cauză luată în calcul este și faptul că acesta ar fi fost umflat prea tare, peste limita admisă. Comitetul de anchetă din Rusia a deschis un dosar penal în urma acestui incident.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel