Două fete au ajuns la spital după o ședință foto cu un cal
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Foto ilustrativ / Pixabay
Foto ilustrativ / Pixabay
Două fete au ajuns la spitalul din Rădăuți, după ce au dorit să facă o ședință foto cu un cal.

Două fete au ajuns la spitalul din Rădăuți, duminică după-amiază, după ce, dorind să facă o ședință foto, au căzut de pe cal. Incidentul s-a petrecut în satul Voitinel.

Un bărbat a mers în vizită la unchiul său și, cum fiicele acestuia l-au văzut că venise cu calul, i-au cerut să facă o ședință foto cu animalul.

Proprietarul a scos calul în drum și le-a urcat călare pe cele două minore, una de 10 și cealaltă de 11 ani.

Într-un moment de neatenție, fetele s-au dezechilibrat și au căzut pe sol, lovindu-se la mâini.

La fața locului a sosit un echipaj al ambulanței, iar minorele au fost preluate și transportate la Spitalul Municipal Rădăuți.

Medicii de aici le-au trimis către Spitalul Județean Suceava după ce au stabilit diagnosticul prezumtiv „traumatism membru superior drept”, transmite Monitorul de Suceava.

CITEȘTE ȘI: Copil mușcat de față de un cal, în Dâmbovița

Un bărbat a murit după ce a căzut de pe cal

Un bărbat de 37 de ani din Suceava a murit după ce a căzut de pe cal, la o herghelie din comuna Moldova Sulița. El avea o experiență de 10 ani în echitație. 

Florin M. a mers într-o sâmbătă din luna aprilie la Herghelia Lucina din comuna Moldova Sulița, alături de un grup de prieteni. Florin obișnuia să meargă la Lucina și să călărească de zece ani. În jurul orei 15.00, polițiștii de la Secția Rurală Pojorâta au fost sesizați prin 112 că la Herghelia Lucina un bărbat a căzut de pe cal și a decedat.  

Din cercetările ulterioare a rezultat că, în jur de ora 12.30, după instructaj, grupul a plecat într-o plimbare, pe cai, în perimetrul hergheliei. La un moment dat, Florin s-a depărtat de grup, iar după circa zece minute a fost găsit căzut la pământ. În grupă era inclusiv un medic urgentist, care a încercat să-i acorde primul ajutor acestuia, însă el era deja decedat. Ulterior, personalul medical de la Ambulanță a constatat oficial decesul.

Directorul Hergheliei Lucina le-a declarat polițiștilor că s-a făcut instructajul, iar cabalina era autorizată pentru sport de echitație, scria Monitorul de Suceava la finalul lunii aprilie a.c.

CITEȘTE ȘI: Calul înțelege mai bine dacă i se vorbește ca unui bebeluș. (STUDIU)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel