Două EXPLOZII în Istanbul. Un stadion, EVACUAT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Dublul atentat cu bombă de sâmbătă seara de la Istanbul s-a soldat cu cel puțin 29 de morți, majoritatea polițiști, și 166 de răniți, a indicat ministrul turc de Interne, Suleyman Soylu, preluat duminică dimineața de agențiile internaționale de presă.

Dintre cei 29 de oameni uciși, 27 sunt polițiști, ceilalți doi sunt civili, a precizat ministrul, într-o conferință de presă la Istanbul.

AFP relatează că, potrivit oficialului turc, 10 persoane au fost reținute și plasate în arest în legătură cu acest atac, ultimul dintr-un val de atentate care a însângerat Turcia din vara lui 2015.

Conform lui Soylu, un vehicul capcană a explodat în proximitatea unei mașini de transport a poliției, la ora 22,29 (19,29 GMT), în fața la Vodafone Arena și, 45 de secunde mai târziu, un kamikaze s-a aruncat în aer în mijlocul unui grup de polițiști în parcul din apropiere Maçka.

UPDATE: Două mașini capcană au fost detonate, potrivit ministrului turc de Interne. Atacul ar fi vizat forțele de ordine, majoritatea celor răniți fiind din acest segment. Poliția înarmată a închis mai multe străzi. 

Deflagraţiile au avut loc într-un centru comercial din Piaţa Taksim şi la stadionul echipei Beşiktaş. Stadionul Beşiktaş a fost închis la finalul partidei de fotbal Beşiktaş - Bursaspor 2-1.

Potrivit agenţiilor de presă străine, cel puţin 20 de persoane au fost rănite. A doua explozie ar fi vizat autocarele suporterilor care au plecat de la meciul disputat acolo cu puţin timp înainte, Beşiktaş - Bursaspor.

Autoritățile nu au transmis un bilanț, dar ar fi zeci de victime, inclusiv morți. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel