Două centrale termice, avariate de un atac cu rachete ucrainean
Data publicării:
Autor: Alexandru Negrici
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
În partea controlată de Rusia a regiunii ucrainene Doneţk au fost avariate două centrale termice.  

Două centrale termice din partea controlată de Rusia a regiunii ucrainene Doneţk au fost avariate de un atac cu rachete al armatei ucrainene, transmite duminică Reuters, citând oficiali instalaţi de Moscova şi o ştire difuzată de agenţia TASS.

Primele informaţii indică faptul că centralele din Zuhres şi Novîi Svit au fost lovite de rachete şi că unele persoane au suferit răni, au transmis oficialii pe conturile lor de Telegram. Două persoane ar putea fi prinse sub dărâmături la centrala avariată Starobesheve din Novîi Svit, a relatat TASS.

Potrivit oficialilor citaţi de agenţia rusă, atacul a fost întreprins cu un lansator de rachete multiple. Nu există deocamdată comentarii din partea Ucrainei, care nu îşi asumă public responsabilitatea pentru atacuri în interiorul Rusiei sau în teritoriile controlate de Rusia în Ucraina, menţionează Reuters.

Ucraina s-a transformat în cel mai mare câmp minat din lume. Războiul purtat de Rusia în Ucraina a creat un vast teren minat de 250.000 km2 din teritoriul ţării, potrivit prim-ministrului ucrainean Denis Şmîhal, transmite Agerpres, care citează DPA.

'În prezent este cel mai mare câmp minat din toată lumea', a afirmat Şmîhal într-un interviu pentru agenţia sud-coreeană Yonhap, publicat duminică.

Potrivit lui Şmîhal, terenul minat este echivalent cu peste 40% din suprafaţa totală a Ucrainei.

'Acest lucru nu doar le îngreunează oamenilor călătoriile, dar cauzează de asemenea perturbări majore în agricultură, care este una din principalele noastre ramuri economice', a spus el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel