Dotări de ultimă generație la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște: "Este o realizare importantă"
În această săptămână, la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște funcționează singura Unitate de Supraveghere și Tratament Avansat a Cardiacilor critici – USTACC, echipată la standarde moderne europene.
Investiția se ridică la suma de 750 mii lei și a fost suportată din bugetul unității sanitare. Secția Cardiologie de la SJU Târgoviște va fi extinsă și dotată cu angiograf, urmând a se putea face aici intervențiile pentru care acum pacienții sunt trimiși la București, scrie dbonline.ro.
”Este o realizare importantă. Vorbim despre singura Unitate de Terapie Intensivă Cardiologică din județul Dâmbovița. Pentru mine, ca manager al spitalului, este la fel de important faptul că avem și un colectiv de medici cu înaltă pregătire profesională. Unii dintre ei se specializează în prezent pentru cardiologie intervențională, având în vedere că Secția Cardiologie va fi extinsă și dotată cu angiograf, printr-un proiect finanțat integral de Consiliul Județean Dâmbovița. Lucrările vor demara anul acesta”, a declarat dr. Claudiu Dumitrescu, managerul Spitalului Județean de Urgență.
Unitatea este dotată și cu mobilier de ultimă generație, care răspunde nevoilor pacienților cu mobilitate redusă și au fost amenajate grupuri sanitare care permit accesul cu targa. Pacienții care vor fi internați la USTACC sunt monitorizați EKG continuu și supravegheați 24 de ore din 24 de medic și asistent.
Spitalul Județean de Urgență Târgoviște, reabilitat și extins
La începutul lunii februarie, au început și lucrările de reabilitare și extindere la Spitalul Județean de Urgență Târgoviște.
Corneliu Ștefan, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, a emis atunci ordinul de începere a lucrărilor pentru reabilitarea, modernizarea și extinderea Unităţii de Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgoviște.
"În primul rând, datorită acestor lucrări vom crea o secție de primiri urgențe cu spații generoase. Însă, ceea ce este mai important și vine atât în ajutorul medicilor, cât și al pacienților, este faptul că urgențele vitale vor fi separate de urgențele nonvitale”, a precizat șeful administrației județene.
Valoarea totală a proiectului este de peste 8 milioane de lei. Din această sumă, peste 5 milioane de lei vor merge către finanțarea lucrărilor de construire, iar pentru dotarea Unităţii de Primiri Urgențe sunt alocați aproximativ 1.600.000 de lei, scrie dbonline.ro.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News