Dosarul Rompetrol. Moștenitorii lui Dinu Patriciu, chemați în instanță pentru plata prejudiciului
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Ministerul Finanțelor Publice solicită în instanță recupererea prejudiciului de zeci de milioane de dolari adus statului de dosarul Rompetrol de la moștenitorii lui Dinu Patriciu, respectiv văduva și cele două fiice ale milionarului.

Potrivit România TV, la începutul lunii martie, Dana, Ana şi Maria Patriciu, văduva milionarului şi cele două fiice, au fost date în judecată de Ministerul Finanțelor Publice să plătească prejudiciul stabilit de magistrați la zeci de milioane de dolari adus statului de dosarul Rompetrol.

Dinu Patriciu a murit în august 2014, la vârsta de 64 de ani, dar, în prezent, nu se ştie cât a mai rămas din averea acestuia.

Magistraţii au stabilit valoarea prejudiciului în Dosarul Rompetrol după ce milionarul a decedat, motiv pentru care statul urma să se îndrepte separat, pe cale civilă, împotriva moştenitorilor lui Dinu Patriciu, fapt care s-a întâmplat la începutul acestei luni.

Dosar Rompetrol - Sorin Roșca Stănescu: De unde a început afacerea care l-a băgat la pușcărie pe SRS 

Procurorii susţin că, în calitatea sa de administrator la SC Rompetrol SA, Dinu Patriciu şi-a însuşit, în mod repetat, în perioada septembrie 1999 - noiembrie 2001, suma de 85 de milioane USD izvorâtă din Acordul EPSA şi cuvenită bugetului de stat şi pe care a traficat-o în interesul Rompetrol Internaţional Ltd şi The Rompetrol Group BVB Olanda.

Întrucât văduva milionarului şi cele două fiice au acceptat moştenirea cu tot cu datorii, ele vor trebui să achite acum prejudiciul, iar, ulterior, să plătească şi datoriile către creditori, pentru că mai multe bănci au obţinut în instanţă executarea silită a lui Dinu Patriciu, ca urmare a unor împrumuturi pe care le făcuse acum câţiva ani.

Cozmin Gușă, despre cazul Darius Vâlcov: Am o mare durere personală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel