Dosarul Retrocedărilor: Primăria Constanța vrea să recupereze prejudiciul de 20 de milioane de euro
Autor: Rodica Mitu | Publicat pe: 06 apr 2021, 13:11
WhatsApp
Radu Mazăre
Radu Mazăre
Primăria Constanța vrea să recupereze prejudiciul de 20 de milioane euro creat în Dosarul Retrocedărilor. Reprezentanții municipalității au inițiat o măsură în instanță, pe lista cu pârâți fiind persoane cunoscute precum Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Dragoș Săvulescu și Cristian Borcea.

Primăria Constanța anunță că a intentat acțiune civilă pentru recuperarea prejudiciului creat în Dosarul Retrocedărilor. La Tribunalul Constanța au fost depuse șase cereri de chemare în judecată prin care se solicită instanței obligarea pârâților la plata sumei de 11.733.999 dolari și 11.011.021,40 euro reprezentând o parte a prejudiciului cauzat patrimoniului Primăriei.

„Am depus acțiuni în instanță pentru recuperarea a peste 20 de milioane de euro de la cei care au retrocedat orașul bucată cu bucată. Am făcut acest pas pe care defuncta administrație a refuzat să-l facă pentru a-și proteja capii și acoliții. Am încredere că justiția ne va da și de această dată dreptate și vom recupera prejudiciul cauzat”, a anunțat Vergil Chițac, primarul municipiului Constanța.

Potrivit comunicatului de presă al Primăriei Constanța, în cele șase dosare inițiate de municipalitate sunt implicați mai mulți pârâți, printre care se află Radu Mazăre, Nicușor Constantinescu, Dragoș Săvulescu și Cristian Borcea. Pe bunurile pârâților, instanța a dispus măsura sechestrului asigurator pentru recuperarea prejudiciului.

În Dosarul Retrocedărilor ilegale, fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost condamnat definitiv la 9 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, în formă continuată și săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, alături de alți 31 de inculpați, funcționari publici, oameni de afaceri, notari și evaluatori.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?