Dosarul insulei Belina. Prima instanţă, decizie de ACHITARE în cazul fostului ministru Sevil Shhaideh
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Sevil Shhaideh, ministru al Dezvoltării în 2017, a aflat decizia primei instanţe în dosarul insulei Belina. 

Fostul ministru al Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a fost achitată, joi, în dosar Belina, se arată în minuta instanței consultată de G4Media. Decizia a fost pronunțată de Tribunalul București și poate fi atacată cu apel. Și Adrian Gădea, la vreme respectivă președinte al Consiliului Județean, a fost achitat.

Insula Belina, hotărârea Consiliului Județean Teleorman

Consiliul Judeţean Teleorman a decis să redea cele două obiective statului român, după ce timp de cinci ani au fost închirate de Tel Drum, relateaza Antena 3. DNA a deschis un dosar privind modul cum s-a făcut acest transfer. În urma apariției acestui dosar, anul trecut, Sevil Shhaideh și-a dat demisia din funcșia de vice-premier și ministru al Dezvoltării, aceasta fiind acuzată de procurori de abuz în serviciu. e asemenea, DNA a cerut ridicarea imunității Rovanei Plumb  banuită de procurori de complicitate la abuz în serviciu, ănsă cererea lor a fost respinsă atunci în parlament.

Consiliul Judeţean Teleorman a adoptat, în noiembrie 2018, cu 5 abţineri, un proiect de hotărâre prin care Insula Belina şi Braţul Pavel au trecut din nou în administrarea statului, după cinci ani în care s-au aflat în închirierea Tel Drum.

Returnarea se face în baza aceleiaşi HG din 17 decembrie 2013, semnată de Victor Ponta, premier la acea vreme, şi asumată de vicepremierul Liviu Dragnea, în prezent preşedinte al Camerei Deputaţilor.

Cele două obiective au fost trecute în domeniul public al judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman „în vederea reabilitării şi valorificării cadrului natural al zonei Dunării – Belina-Braţul Pavel”.

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Cine a fost trimis în judecată 

În dosarul mediatizat prin comunicatele nr. 716/VIII/3 din 13 iulie 2017, nr. 906/VIII/3 din 22 septembrie 2017 și 348/VIII/3 din 25 aprilie 2018, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

SHHAIDEH SEVIL, la data faptelor secretar de stat în cadrul Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (M.D.R.A.P.), sub aspectul săvârșirii infracțiunii de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave

STOIAN IONELA (fostă VASILE), la data faptei director în cadrul M.D.R.A.P, sub aspectul săvârșirii complicității la infracțiunea de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave

GÂDEA ADRIAN IONUȚ, la data faptei președinte al C.J. Teleorman, sub aspectul săvârșirii, în forma complicității, a infracțiunilor de: abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și participaţiei improprii la infracţiunea de abuz în serviciu dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată, cu consecințe deosebit de grave

GHEORGHIU MARIANA SANDA, asistent registrator principal în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals intelectual

GUŞĂ RODICA, asistent registrator în cadrul Biroului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Alexandria, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals intelectual în formă continuată (trei acte materiale)

CITEŞTE MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel