Dosarul fraudelor bancare: Mihai Stan a primit mandat de arestare
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
dosarul_fraudelor_bancare
dosarul_fraudelor_bancare

Liderul romilor din Sintești Mihai Stan, unul dintre capii reţelei bancherilor, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile. Decizia magistraţilor poate fi atacată cu recurs.

Potrivit procurorilor DIICOT, Mihai Stan a încercat să obţină ilicit fonduri europene prin intermediul a trei societăţi, Ancuta SRL, Alram Servinvest şi Eurotrading SRL, în baza unor documente şi declaraţii false, informează Realitatea.net.

Omul de afaceri Mihai Stan - care nu a fost găsit la domiciliu când vineri au descins joi anchetatorii - este acuzat de DIICOT că în perioada 2010-2012 i-a determinat pe reprezentanţii celor trei societăţi comerciale "să prezinte şi să folosească documente şi declaraţii false faţă de Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în scopul obţinerii pe nedrept de fonduri din bugetul general al Comunităţii Europene (pentru partea de finanţare de 90 la sută din fonduri europene)", precum şi fonduri din bugetul de stat, pentru partea de finanţare de zece la sută.

Mihai Stan este acuzat că ar fi folosit în raport de băncile comerciale CEC Bank, BRD, OTP Bank, Piraeus Bank, Eximbank şi Garanti Bank, înscrisuri sub semnătură privată (situaţii financiare şi bilanţuri contabile) şi înscrisuri oficiale falsificate (certificate de atestare fiscală şi acte de identitate), "în scopul producerii de consecinţe juridice cu ocazia negocierii, încheierii şi executării unor contracte de creditare cu unităţi bancre din România", potrivit DIICOT.

Avocatul lui Mihai Stan a arătat că cel care îi este client nu ar putea fi considerat unul dintre liderii rețelei, dacă s-ar analiza situația financiară a acestuia.

Zece persoane inculpate în dosarul privind fraudele bancare în valoare de 22 de milioane de euro au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, în noaptea de vineri spre sâmbătă, de Tribunalul Călăraşi. Mandatele de arestare au fost emise pe numele lui Adrian Ruse, Dorel Cristescu, George Radu, Florian Răsuceanu, Niculina Tănase, Victor Fotache, Adrian Botev, Ionel Matei, Florian Lazăr şi Nicolae Moga, aceştia fiind acuzaţi că ar fi beneficiat de credite bancare cu acte false ca persoane fizice sau juridice.

Învinuiţii din dosarul fraudelor bancare sunt acuzaţi că ar fi obţinut, în mod ilegal, de la Ministerul Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, în baza unor documente falsificate, finanţarea unor proiecte de achiziţii utilaje, prin intermediul unor societăţi comerciale controlate de către liderii grupării, potrivit Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel