Urmărește emisiunea live
Dosar Sebastian Ghiță. Petre Tobă, audiat la ICCJ
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Petre Tobă, fost şef al IGPR şi ministru de Interne, a fost audiat vineri în calitate de martor la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, în dosarul în care fostul deputat Sebastian Ghiţă este acuzat de corupţie şi şantaj, alături de foşti şefi din poliţie şi parchete din Prahova.

Petre Tobă a dat explicaţii în faţa instanţei în legătură cu procedura prin care Viorel Dosaru a fost numit şef al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova, el fiind preşedintele comisiei de examinare la concursul promovat de Dosaru.

"Comisia era numită prin ordin al ministrului de Interne şi era formată din trei membri, eu fiind preşedintele. Dosaru nu a avut contracandidat, fiind singurul care s-a înscris pentru funcţia de inspector şef. Membrii comisiei au elaborat subiectele în dimineaţa examenului, iar imediat s-a trecut la examinarea propriu-zisă. Membrii comisiei i-au adresat întrebări, iar la final s-a făcut o medie. Se înregistra video şi audio. Participau în calitate de invitaţi şi reprezentanţi ai Corpului Naţional al Poliţiştilor (...). Nu s-a făcut nicio intervenţie. Dosaru era împuternicit la conducerea inspectoratului. Numirea s-a făcut pe baza competenţelor şi a probelor susţinute. Ştiu că Dosaru era unul dintre inspectorii şefi care era bine văzut la nivelul conducerii Poliţiei Române, pentru că avea experienţă, carieră, a urcat din treaptă în treaptă", a spus Petre Tobă.

Întrebat dacă îl cunoştea pe Sebastian Ghiţă, Petre Tobă a precizat că s-a întâlnit cu acesta de două sau trei ori, însă numai în cadrul unor activităţi oficiale şi nu au discutat vreodată despre Viorel Dosaru.

Sebastian Ghiţă a fost trimis în judecată în acest dosar pentru două infracţiuni de dare de mită, cumpărare de influenţă, spălare de bani, şantaj, două infracţiuni de folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel