Dosar Revoluție. Chirieac, după declarația lui Lazăr: Scandalos! Nimeni de la Administrația Prezidențială nu vede lucrul acesta?!
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Augustin Lazăr
Augustin Lazăr
Analistul politic Bogdan Chirieac a făcut o serie de observații cheie, după ce, luni, procurorul general Augustin Lazăr a anunţat că Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a trimis în instanţă dosarul „Revoluţiei”.

„Astăzi, Secţia militară din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei a înaintat instanţei de judecată rechizitoriul în cauza cunoscută generic sub numele de dosarul Revoluţiei", a declarat, luni, Augustin Lazăr. La finalul declaraţiei de presă, a prezentat scuzele Ministerului Public pentru durata anchetei penale, care a ţinut aproape 30 de ani.

Bogdan Chirieac, primul comentariu

Analistul politic Bogdan Chirieac a catalogat gestul procurorului general al României - de a anunţa trimiterea în judecată a dosarului Revoluţiei - ca fiind unul „scandalos", în condiţiile în care Augustin Lazăr este acuzat că a refuzat de două ori eliberarea unui disident anticomunist. „Este scandalos! Cât ne mai ascundem după deget?! Îi trimite în judecată pe colegii săi din 89! Deci este, pur și simplu, scandalos. Nimeni de la Administrația Prezidențială nu vede lucrul acesta?! Președintele Iohannis nu vede că dânsul va deconta lucrurile acestea?!", a spus, luni, analistul politic Bogdan Chirieac, într-o intervenție telefonică la Antena 3, în emisiunea „Previziuni".

„Augustin Lazăr vine să ne prezinte cum e cu democrația? Tot demersul acelor procurori militari – nu am îndoială că nu sunt profesioniști, oameni cu suflet pentru istoria acestei țări - este invalidat câtă vreme e prezentat de domnul Augustin Lazăr”, a precizat analistul. 

„Cere scuze deoarece ancheta a durat 30 de ani, dar nu cere scuze și poporului român? Tot ce a prezentat dânsul acum e murdărit, munca acelor oameni, istoria poporului român. (...) Adjunctul lui Lazăr sau șeful procurorilor militari trebuia să anunțe publicul de rechizitoriu. În România, acum, dovedim că nu s-a schimbat absolut nimic. Stați acasă toți și aplaudați ce se întâmplă", a spus Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel