Donald Tusk a rămas fără permisul de conducere. Gonea cu viteză dublă față de limita maximă admisă
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Donald Tusk a rămas fără permisul de conducere. Gonea cu viteză dublă față de limita maximă admisă  /  Sursă foto: Facebook Donald Tusk
Donald Tusk a rămas fără permisul de conducere. Gonea cu viteză dublă față de limita maximă admisă / Sursă foto: Facebook Donald Tusk
Donald Tusk a fost prins de poliția poloneză în timp ce conducea cu 57 de kilometri/oră peste limita de viteză în zona rezidențială.

Sâmbătă, la Wiśniewo, în centrul Poloniei, poliția a oprit un șofer care circula cu viteză de 107 km/h într-o zonă rezidențială în care limita de viteză era de 50 km/h. Șoferul s-a dovedit a fi Donald Tusk  a fost amendat cu 500 de zloți (106 euro), i s-a suspendat permisul de conducere timp de trei luni și a primit 10 puncte de penalizare.

Tusk este fostul prim-ministru polonez și fostul președinte al Consiliului European. El este, de asemenea, actualul lider al Platformei Civice (PO) a opoziției. Tusk a recunoscut incidentul pe rețelele de socializare și a declarat că pedeapsa a fost „adecvată” și nu a contestat-o.

Nemulțumiri în societate



Sylwester Pawłowski de la Conscious Driver a subliniat că situația este incredibil de scandaloasă.

„A merge cu 107 km/h într-o zonă rezidențială nu înseamnă doar „a fi distras” – este o decizie conștientă de a-ți pune în pericol viața și sănătatea ta și pe a altora”, a spus el.

Pawłowski s-a referit la cercetări care indică faptul că, la o viteză de peste 80 km/h, există o șansă de 100% de a ucide un pieton dacă are loc un incident rutier. De asemenea, el a subliniat că amenda lui Tusk nu a fost o pedeapsă „adecvată” și, de fapt, nu a fost altceva decât o mică taxă pentru o încălcare flagrantă a legii.

„Nu este o coincidență faptul că politicianul și-a permis un astfel de comportament la volan în Polonia. Avem clemență prea mare când vine vorba de reglementările rutiere din țara noastră, atât în ​​societatea noastră, cât și în cadrul legislației în sine”, a explicat el.

Pawłowski a subliniat că sancțiunile pentru încălcarea regulilor de circulație nu s-au schimbat de aproape 25 de ani și au fost foarte mici în Polonia, scrie RMX.

Donald Tusk: Partidul polonez de guvernământ a devenit o problemă pentru întreaga UE

Fostul preşedinte al Consiliului European şi liderul opoziţiei poloneze Donald Tusk a criticat vineri la summitul UE rolul partidului polonez conservator Lege şi Justiţie (PiS), relatează dpa, scrie Agerpres. 

"PiS a devenit o problemă pentru întreaga UE", a postat Tusk vineri pe Twitter.

El a spus că că toţi interlocutorii săi de la Bruxelles, inclusiv preşedinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, sunt preocupaţi de dilema privind modul de a menţine Polonia în UE, prezervând statul de drept şi deblocând în acelaşi timp fondurile UE pentru Polonia.

"Între timp, prim-ministrul Morawiecki se întâlneşte la Bruxelles cu susţinătoarea eurosceptică a lui Putin şi lidera extremei drepte Marine Le Pen", a scris Tusk într-o altă postare pe Twitter (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel