Donald Trump vrea să INTERZICĂ imigrările în SUA
Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Publicat pe: 21 apr 2020, 08:33
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Donald Trump a anunțat că plănuiește să interzică imigrările în Statele Unite, în timpul pandemiei.

Donald Trump a anunțat că plănuiește să interzică imigrările în Statele Unite, în timpul pandemiei, conform Daily Mail.

Președintele american a transmis pe Twitter: „În contextul atacului din partea Inamicului Invizibil, dar și pentru a proteja locurile de muncă ale măreților cetățeni americani, voi semna un Ordin Executiv pentru a suspenda temporar imigrația în Statele Unite!".

Efectele drastice ale pandemiei

Cel puțin 22 de milioane de americani nu mai au unde lucra în acest moment, efect cauzat de măsurile de restricție impuse pentru a reduce răspândirea virusului. Așadar, virusul a dat înapoi 10 ani de creștere a numărului de joburi și a lăsat șomeră 13,5% din forța de muncă americană.

Președintele Trump a interzis luna trecută călătoriile europenilor în Statele Unite, după ce luase aceeași măsură și pentru China, după epidemia din Wuhan.

Detaliile sunt necunoscute încă

Detaliile exacte ale deciziei lui Trump nu sunt încă suficient de clare, însă fermierii și medicii migranți ar putea fi o excepție, transmite The Wall Street Journal.

Granița dintre SUA și Canada este deja închisă, cele mai multe aplicări pentru vize sunt suspendate, iar administrația a închis luna trecută sistemul național de azil.

Casa Albă nu a comentat încă asupra mesajului lui Donald Trump, dar Ordinul probabil că va fi contestat în mod legal. Mai mult de 780.000 de americani au fost infectați cu coronavirus, iar 42.500 au murit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?