Donald Trump, vizat de o nouă tentativă de asasinat. Atacatorul, inculpat pentru posesie ilegală de armă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Ryan Wesley Routh a fost inculpat luni, după o posibilă tentativă de asasinat contra fostului preşedinte american Donald Trump.

Citește și articolul - Împușcături lângă Donald Trump. Secret Service a deschis focul asupra unui suspect înarmat. Update

Bărbatul în vârstă de 58 de ani a fost arestat duminică și a fost inculpat luni pentru posesie ilegală de armă şi deţinerea unei arme cu seria ştearsă, transmite AFP, notează Agerpres.

Routh, fiind cunoscut ca susţinător al Ucrainei, a compărut luni pentru prima oară în faţa unei instanţe din statul Florida din sud-estul Statelor Unite ale Americii. El fusese reţinut după ce, inițial, a reușit să fugă, în timp ce agenţi ai Secret Service (serviciul care asigură protecţia preşedinţilor americani şi a altor demnitari - n. red.) au tras asupra lui. În momentul când a fost observat în apropierea terenului de golf al lui Donald Trump, avea asupra lui un pistol-mitralieră de tip AK-47.

"Retorica lor face să se tragă în mine"

Republicanul Donald Trump, care candidează din nou la preşedinţie, a pus luni tentativa de asasinat pe seama "retoricii" preşedintelui Statelor Unite, Joe Biden, şi a vicepreşedintei Kamala Harris, contracandidata democrată la alegerile din noiembrie. Fostul preşedinte a susţinut că Routh adera la discursul celor doi lideri democraţi şi "a acţionat în consecinţă".

"Retorica lor face să se tragă în mine", a spus el la Fox News. Duminică, Routh nu a tras cu arma, dar în 13 iulie un alt atacator - Thomas Matthew Crooks, în vârstă de 20 de ani - l-a rănit pe Trump la o ureche cu un glonţ în timpul unui miting electoral la Butler, în statul Pennsylvania. 

Biden spune că va condamna întotdeauna violenţa politică

Preşedintele american Joe Biden a spus luni faptul că a "condamnat şi va condamna întotdeauna violenţa politică", a doua zi după o a doua presupusă tentativă de asasinat împotriva lui Donald Trump, de care acesta din urmă l-a făcut responsabil, relatează AFP.

"În America ne reglementăm diferendele în mod paşnic, la urne, nu sub ameninţarea puştii", a zis preşedintele democrat, la scurt timp după ce predecesorul său republican şi candidatul republican la preşedinţie a asigurat că "retorica" lui Biden şi a vicepreşedintei Kamala Harris au determinat atacul. Totodată, Joe Biden a lăudat modul "expert" în care a reacţionat Serviciul secret în incidentul de duminică de pe terenul de golf al lui Trump din Palm Beach, Florida.

Citește și articolul - Ucraina a respins legăturile cu presupusul atacator al fostului președinte Donald Trump

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel