Donald Trump, un an de la alegere. Sondajul pe care preşedintele SUA nu vrea să-l vadă
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
La un an de la accederea sa la Casa Albă, două treimi dintre americani consideră că Donald Trump a făcut "puțin sau nimic".

Astfel, conform unui sondaj dat publicității de Washington Post și de canalul de televiziune ABC News, 59% dintre persoanele chestionate dezaprobă acțiunile președintelui american, ales la 8 noiembrie 2016 și care și-a preluat efectiv mandatul după învestirea la 20 ianuarie, când cota sa de popularitate era de numai 37%.

Este cel mai negativ rezultat pentru un președinte în acest stadiu al mandatului său în istoria recentă a SUA, menționează cotidianul citat.

Un procent de 65% dintre persoanele intervievate consideră că miliardarul republican a făcut "puțin sau nimic", în timp ce el nu încetează să se laude cu bilanțul său. Opiniile sunt negative în fiecare dosar: economie (53%) în pofida indicilor pozitivi, sistemul de sănătate (70%), unde nu a reușit să treacă nicio reformă, sau gestionarea amenințării teroriste (55%) după atacul sângeros de marți la New York.

[citeste si]

Și chiar reforma fiscală anunțată săptămâna aceasta și considerată drept măsură emblematică pentru mandatul său a fost primită nefavorabil de majoritatea celor intervievați.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel