Donald Trump susține că ar fi câștigat, de fapt, alegerile din Minnesota, în 2020, în fața lui Biden: "Trebuie să fim atenți la aceste voturi"
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Donald Trump ar fi afirmat în mod fals, vineri, că a câștigat alegerile prezidențiale din 2020 în Minnesota și a spus că va câștiga anul acesta în acest stat care nu a mai votat pentru un candidat republican la președinție de peste 50 de ani.

În timpul unui discurs rostit la dineul anual Lincoln-Reagan al Partidului Republican din Minnesota din St. Paul, Trump a repetat afirmația nefondată că ultimele alegeri prezidențiale, pe care le-a pierdut în fața democratului Joe Biden, au fost afectate de o fraudă generalizată, potrivit Reuters.

"Știu că am câștigat (Minnesota) în 2020", a spus Trump în aplauze. "Trebuie să fim atenți. Trebuie să fim atenți la aceste voturi".

Luptă dificilă în Minnesota

Înaintea revanșei lor prezidențiale din 5 noiembrie, oficialii campaniei lui Trump au insistat în mod public și privat că Trump îl poate învinge pe Biden în Minnesota. Deși o surpriză în acest stat pare posibilă, sondajele disponibile și istoria politică a statului indică faptul că fostul președinte se confruntă cu o luptă dificilă.

Principalele sondaje independente arată că Biden are un avans subțire, dar consistent în Minnesota - de obicei între 2 și 4 puncte procentuale. Un oficial al campaniei lui Trump nu a vrut să spună direct dacă intenționează să aloce resurse în acest stat.

În timp ce zonele rurale din Minnesota au înclinat spre republicani în ultimul deceniu, zonele suburbane din jurul Minneapolisului s-au îndreptat spre democrați, reflectând tendințele mai largi la nivel național.

De asemenea, el a lăsat din nou să se înțeleagă că guvernatorul Dakota de Nord, Doug Burgum, un fost rival în alegerile primare care l-a prezentat pe Trump vineri seară, este un candidat de top pentru a fi contracandidatul său la vicepreședinție.

La fel ca în alte discursuri recente, Trump a avut o abordare personală și chiar blasfemiatoare la adresa lui Biden pe parcursul serii.

În timpul campaniilor prezidențiale, este obișnuit ca principalii candidați să insiste că pot cuceri state care par a fi la îndemână. Oficialii lui Biden spun că au o șansă să cucerească Florida, deși în majoritatea sondajelor de opinie el se află la o distanță de aproximativ 10 puncte acolo.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel