Data publicării:

Donald Trump spune că Lloyd Austin "conduce războiul de pe laptopul său dintr-o cameră de spital", după atacurile aeriene din Yemen

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Donald Trump l-a criticat pe Joe Biden pentru că "aruncă bombe" în Orientul Mijlociu după ce "a învins deja ISIS" și pe Lloyd Austin pentru că "dirijează" atacurile aeriene din Yemen de pe un 'laptop într-o cameră de spital'. 

Donald Trump l-a criticat pe Joe Biden pentru că "aruncă bombe" în Orientul Mijlociu după ce "a învins deja ISIS" și pe Lloyd Austin pentru că "dirijează" atacurile aeriene din Yemen de pe un 'laptop într-o cameră de spital'. 

Fostul președinte, în vârstă de 77 de ani, a întrebat, de asemenea, de ce aceeași "gașcă" care s-a ocupat de retragerea dezastruoasă din Afganistan se concentrează și pe Houthi în loc să se ocupe de frontiera sudică a Americii.

"Deci, lăsați-mă să înțeleg. Aruncăm bombe peste tot în Orientul Mijlociu, DIN NOU (unde am învins ISIS!), iar secretarul nostru al apărării, care tocmai a dispărut timp de cinci zile, conduce războiul de pe laptopul său dintr-o cameră de spital", a postat Trump vineri pe Truth, rețeaua sa de social media.

Austin și Pentagonul se confruntă în continuare cu critici pentru că nu au dezvăluit Casei Albe sau publicului că se afla la terapie intensivă sau că fusese diagnosticat cu cancer.

Șeful Pentagonului a dat publicității joi seară o declarație de la Centrul medical Walted Reed pentru a avertiza că houthis vor suporta "costuri suplimentare" dacă vor continua să vizeze nave comerciale în Marea Roșie. 

"A fost cel mai jenant moment din istoria Statelor Unite. Acum avem războaie în Ucraina, Israel și Yemen, dar niciun război la granița noastră sudică"

"Amintiți-vă, aceasta este aceeași bandă care s-a 'predat' în Afganistan, unde nimeni nu a fost tras la răspundere sau CONCEDIAT", a adăugat Trump.

"A fost cel mai jenant moment din istoria Statelor Unite. Acum avem războaie în Ucraina, Israel și Yemen, dar niciun război la granița noastră sudică. Oh, asta are mult sens. Escrocul de Joe Biden este cel mai prost președinte din istoria Statelor Unite!", a mai spus Trump.

Fostul Președinte al Americii s-a alăturat răspunsului oferit de democrații de la Capitol Hill care au afirmat că este "neconstituțional" ca Biden să ordone avioanelor de luptă, distrugătoarelor și submarinelor americane să lovească ținte folosite de rebelii houthi susținuți de Iran.

SUA au folosit peste 100 de rachete de precizie lovind în jurul orei locale 2.30 peste 60 de ținte în 16 locații în cadrul operațiunii masive care a dus la explozii puternice ce au luminat cerul nopții în Yemen.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a condamnat vehement atacurile într-o declarație în această dimineață, acuzând SUA și Marea Britanie că au transformat Marea Roșie într-o "mare de sânge". Iranul și Rusia au acuzat, de asemenea, Occidentul de acțiuni "ilegale" și de escaladare.

Rebelii houthi au promis, de asemenea, că îi vor face pe aliații din spatele atacurilor "să plătească un preț greu" pentru "agresiunea flagrantă" care, potrivit lor, a ucis cel puțin cinci luptători.

Iar progresiștii de la Capitol Hill, inclusiv membri ai The Squad, au reacționat cu furie, pentru că Biden nu a cerut mai întâi aprobarea lor, conform Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel