Data publicării:

Donald Trump, neeligibil pentru Casa Albă. Decizia Curții Supreme din Colorado este considerată ”nedemocratică”

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Curtea Supremă din Colorado a decis că Donald Trump nu este eligibil pentru Casa Albă. Fostul președinte acuză decizia ca ”nedemocratică”.

Curtea Supremă din Colorado a hotărât marţi că Donald Trump nu este eligibil pentru preşedinţie din cauza acţiunilor sale în timpul alegerilor din 2020 şi a ordonat retragerea buletinelor de vot cu numele său de la alegerile primare republicane din acest stat în vederea participării la scrutinul prezidenţial din 2024, transmite AFP, scrie Agerpres.

Astfel, Curtea Supremă a menţinut decizia de primă instanţă din noiembrie, care concluziona că Trump ”s-a angajat într-o rebeliune pe 6 ianuarie 2021” în timpul atacului asupra Capitoliului, dar, pe de altă parte, a considerat că al 14-lea amendament la Constituţie, invocat pentru ai revendica ineligibilitatea, se aplică unui preşedinte.

Ea a suspendat însă această decizie până pe 4 ianuarie, în cazul unui recurs în faţa Curţii Supreme a SUA.

Citește și: Joe Biden mai vrea un mandat la Casa Albă. Replica dură a lui Trump: Posibil să fie la fel de rău sau chiar mai rău

Decizia instanței, ”nedemocratică”

Purtătorul de cuvânt al lui Donald Trump a denunţat marţi decizia ”nedemocratică” a instanţei din Colorado.

”Curtea Supremă din Colorado a emis o decizie complet eronată în această seară şi vom merge rapid la Curtea Supremă a Statelor Unite şi vom solicita suspendarea acestei decizii profund nedemocratice”, a spus Steven Cheung într-un comunicat.

Citește și: Donald Trump în discursul de campanie: Migranții „otrăvesc sângele țării noastre”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel