Donald Trump, mesaj controversat după masacrul din Texas. Cere "înarmarea cetăţenilor"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Donald Trump "înarmarea cetăţenilor", după masacrul din Texas.

Donald Trump lansează un mesaj controversat, după masacrul din Texas. Fostul preşedinte a cerut vineri "înarmarea cetăţenilor" pentru a lupta împotriva "răului din societatea noastră", transmite Agerpres, citând AFP.

Miliardarul republican a luat cuvântul în faţa celui mai mai important lobby american al armelor de foc, care, întâmplător, şi-a ţinut convenţia anuală la câteva sute de mile de oraşul din Texas unde a avut loc masacrul în care au fost ucişi 19 copii şi două profesoare.

"Existenţa răului în societatea noastră nu este un motiv pentru a dezarma cetăţenii care respectă legea", a spus fostul preşedinte."Existenţa răului este motivul pentru care este necesară înarmarea cetăţenilor care respectă legea", a spus el.

VEZI ȘI: Mărturia cutremurătoare a unui copil, supraviețuitor al atacului din Texas. Ne-a spus: Este timpul să muriți

Donald Trump, acuzații la adresa lui Joe Biden



Donald Trump l-a acuzat pe succesorul său, Joe Biden, şi Partidul Democrat că exploatează politic "lacrimile familiilor îndoliate" încercând să adopte legi privind armele.

Ca răspuns la apelurile de limitare a numărului armelor, conservatorii vin cu contra-argumentul unei mai bune tratări a problemelor de sănătate mintală ale americanilor, aspect asupra căruia Donald Trump a insistat în mod deosebit vineri. Atacatorul era un "nebun scăpat de sub control", a estimat fostul preşedinte."Va arde în iad", a promis el.

Donald Trump a cerut, de asemenea, o securitate sporită în şcolile americane, sugerând instalarea de "garduri zdravene" şi detectoare de metale în faţa şcolilor, precum şi înarmarea profesorilor.

Cu câteva minute mai devreme, la aceeaşi convenţie a National Rifle Association (NRA), senatorul de Texas Ted Cruz a estimat că interzicerea sau confiscarea armelor ar duce la o creştere a criminalităţii."Multe mai multe mame singure ar fi agresate, violate sau ucise în metrou", a spus el.

VEZI ȘI: A murit de tristețe. Soțul uneia dintre profesoarele ucise în masacrul din Texas a făcut infarct. Patru copii au rămas orfani

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel