Data publicării:

Donald Trump îl provoacă pe Joe Biden la un test cognitiv: "Să vedem de ce ia decizii atât de teribile"

Autor: Ioana Dinu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Fostul președinte republican Donald Trump a lansat o nouă provocare către rivalul său democrat, Joe Biden, propunându-i acestuia să treacă un test cognitiv.

Trump susține că el însuși a excelat la acest tip de examinare, iar în urma acestei declarații, reacțiile nu au întârziat să apară.

Trump, în vârstă de 77 de ani, care este considerat cel mai probabil candidat al Partidului Republican la alegerile prezidențiale din noiembrie, a declarat că Biden, cu patru ani mai în vârstă decât el, ar trebui să fie supus unui test cognitiv pentru a lămuri motivul pentru care ia „decizii atât de teribile”.

„El trebuie să treacă un test cognitiv”, a scris Trump pe rețeaua sa de socializare Truth Social, lansând astfel o nouă provocare către actualul președinte american.

În replică, Casa Albă a precizat că în cadrul controlului medical anual al lui Biden, care a avut loc miercuri, un test cognitiv nu a fost considerat necesar de către medicul său, acesta declarându-l pe Biden „apt” pentru a-și continua mandatul.

Conflictul dintre cei doi politicieni nu se rezumă doar la cuvinte, ci s-a extins și în sfera publică, cu Biden postând o înregistrare video pe X (ex-Twitter), în care Trump face o serie de confuzii în timpul unor discursuri recente. „Donald, băiatul meu! Mai uită-te o dată la înregistrarea video!”, a replicat Biden.

În contextul în care forma fizică a ambilor candidați este analizată cu atenție în această campanie, fiecare greșeală sau moment de confuzie este imediat speculat de către cealaltă parte.

Trump a adus în discuție faptul că în 2020 a trecut printr-un test cognitiv care a fost supus atenției publice, amintind o probă de memorie care a stârnit ironiile pe rețelele de socializare.

„Vi se spune să repetați cuvintele: persoană, femeie, bărbat, cameră, televizor. Am spus da, este persoană, femeie, bărbat, cameră, televizor”, a povestit el.

Provocarea lansată de Trump și reacția ulterioară a lui Biden demonstrează că lupta pentru putere și influență politică în Statele Unite continuă să fie un spectacol public, în care nu doar politica, ci și aspecte personale și de sănătate devin subiecte de dispută și controversă.

Alegerile prezidențiale din noiembrie se anunță a fi una dintre cele mai încinse bătălii politice din istoria recentă a Americii, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel