Data publicării:

Donald Trump i-a lăudat pe Hitler, Putin și Kim Jong Un, susține fostul șef de cabinet

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Donald Trump a spus că Adolf Hitler "a făcut unele lucruri bune" și l-a lăudat pe Vladimir Putin în mai multe rânduri în timpul mandatului său la Casa Albă, a afirmat fostul său șef de cabinet.  

Trump, care se află în prezent în campania electorală și speră să obțină un al doilea mandat de președinte. Acesta l-a admirat în mod repetat și pe Kim Jong Un din Coreea de Nord, potrivit unei noi cărți.

Generalul John Kelly, un pușcaș marin în retragere care a devenit cel mai longeviv șef de cabinet al administrației Trump, face acuzații despre opiniile domnului Trump într-o carte în curs de apariție, scrisă de un jurnalist CNN.

Kelly îi spune lui Jim Sciutto că președintele de atunci "credea că Putin era un tip de treabă și Kim era un tip de treabă" - înainte de a-și aminti o conversație specifică pe care ar fi avut-o despre Hitler.

El spune: "[Trump] a spus: 'Ei bine, dar Hitler a făcut câteva lucruri bune'. Eu am spus, 'ei bine, ce?'. Și el a spus, 'ei bine, [Hitler] a reconstruit economia' ". 

"Dar ce a făcut cu acea economie reconstruită? A întors-o împotriva propriului său popor și împotriva lumii.

"Iar eu am spus: "Domnule, nu puteți spune niciodată nimic bun despre acest tip. Nimic'".

Trump nu a răspuns încă la aceste afirmații.

În timpul președinției sale, fostul lider s-a întâlnit și a vorbit atât cu Putin, cât și cu Kim în numeroase ocazii

În timpul președinției sale, fostul lider s-a întâlnit și a vorbit atât cu Putin, cât și cu Kim în numeroase ocazii.

El l-a descris în mod public pe liderul rus ca fiind "foarte, foarte puternic" și i-a luat partea în disputa cu FBI - o mișcare care a provocat furia politicienilor de rang înalt din SUA.

America va merge la urne pentru alegerile prezidențiale în noiembrie anul acesta, iar săptămâna trecută, Trump și-a asigurat locul de candidat republican când a câștigat Super Tuesday, ziua în care cele mai multe state americane aleg cine cred că ar trebui să fie candidații partidelor.

Victoria lui Trump a făcut ca singura sa rivală rămasă, Nikki Haley, să își încheie campania.

Prin urmare, scena pare pregătită pentru o revanșă între Trump și Joe Biden, chiar dacă niciunul dintre cei doi candidați nu a câștigat încă în mod oficial numărul de delegați de partid necesar pentru o majoritate.

Delegații votează în cadrul primarelor și al caucusurilor din SUA, iar cel mai devreme când oricare dintre candidați ar putea obține majoritatea este marți, când se votează în Georgia, Mississippi, Washington și Hawaii, conform Sky News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel