Donald Trump, discuție telefonică cu Netanyahu: "Tratat de apărare reciprocă"
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Președintele Statelor Unite, Donald Trump și premierul israelian, Benjamin Netanyahu, au avut sâmbătă o convorbire telefonică despre un posibil tratat de apărare reciprocă între cele două țări, potrivit agenției DPA.

Discuția dintre cei doi lideri are loc cu puțin timp înaintea alegerilor parlamentare de marți din Israel, în care Netanyahu vizează să obțină o nouă victorie care să îi asigure în continuare funcția de prim-ministru.

Premierul israelian a făcut referire în repetate rânduri la relația bună cu Statele Unite în cadrul campaniei sale electorale, iar Donald Trump l-a asigurat pe Netanyahu de sprijinul său.

Trump a mai spus că un tratat de apărare reciprocă va întări „alianța extraordinară” dintre Israel și Statele Unite.

„Aștept să continuăm aceste discuții după alegerile din Israel, când ne vom întâlni la ONU la sfârșitul lunii”, a scris Donald Trump pe Twitter.

Netanyahu a susținut importanța unui tratat de apărare care să prevadă că Statele Unite vor oferi ajutor Israelului în cazul în care acesta din urmă este atacat. El i-a mulțumit pe Twitter președintelui american și a spus că „Statul Israel nu a avut niciodată un prieten atât de bun la Casa Albă”.

Israelienii merg marți la urne în cadrul unor alegeri parlamentare anticipate, convocate după ce Netanyahu nu a reușit să formeze o coaliție de guvernare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel