Data publicării:

Donald Trump a câștigat primarele republicane în Missouri

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Agerpres
Agerpres
Donald Trump a câștigat, sâmbătă, alegerile primare republicane în statul Missouri.

Donald Trump s-a impus, sâmbătă, și în alegerile interne ale republicanilor din Missouri, după ce anterior câștigase în Michigan. Este încă un pas către ominalizarea din partea Partidului Republican pentru alegerile prezidențiale din noiembrie 2024, scrie AFP și Agerpres.

Trump a învins-o fără milă pe rivala Nikki Haley. El a câștigat toate caucusurile organizate în stat, potrivit New York Times. De asemenea, s-a votat și în Idaho, unde republicanii au votat şi ei sâmbătă pentru a-şi nominaliza candidatul. Rezultatul nu a fost încă anunțat.

Scrutinele organizate în Missouri, Michigan şi Idaho au fost alegeri interne hibride, cu reguli diferite. Ele au reflectat în unele cazuri disensiuni şi tensiuni în ciuda influenţei lui Donald Trump.

Fostul preşedinte a câştigat toate primarele organizate până în prezent. Noile sale victorii de sâmbătă intervin cu trei zile înainte de "Super Tuesday" din 5 martie, un eveniment crucial în cursul căruia 15 state organizează simultan primarele democrate şi republicane. Preşedintele democrat Joe Biden şi Donald Trump sunt de departe favoriţii partidelor lor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel