Dominique Strauss-Kahn, trimis în judecată pentru proxenetism
Data publicării:
Autor: ana
WhatsApp
Dominique-Strauss-Khan
Dominique-Strauss-Khan

Fostul director al FMI, Dominique Strauss-Kahn, va fi judecat, alături de alte 12 persoane, pentru "proxenetism în formă agravată, în grup", a anunţat vineri procurorul din Lille, potrivit Mediafax.

Hotărârea a fost luată de către judecătorii însărcinaţi cu instruirea cazului "Carlton", în care procurorii susțin că grupul își crease o rețea de proxenetism, care opera la hotelul Carlton, din Lille, în nordul Franţei.

O a 14-a persoană inculpată în dosar este dată în judecată pentru "complicitate la escrocherie şi abuz de încredere", se precizează într-un comunicat.

Inițial, Parchetul a cerut retragerea acuzaţiilor formulate împotriva fostului director al Fondului Monetar Internaţional (FMI), apreciind că "nu există probe suficiente", precum și cele formulate împotriva fostului director al grupului Eiffage în regiunea de nord, Jean-Luc Vergin.

Parchetul nu a precizat pentru AFP dacă va face apel împotriva ordonanţei emise vineri dimineaţa de către judecători.

Pe 26 martie 2012, Dominique Strauss-Kahn, în vârstă de 64 de ani, a fost inculpat pentru "proxenetism în grup organizat", în urma participării la petreceri cu prostituate, la Paris şi Washington.

DSK nu a negat niciodată că a participat la aceste petreceri, dar susţine că femeile prezente nu erau prostituate şi se aflau acolo de bună voie, acestea fiindu-i prezentate de către un comisar de poliție și oameni de afaceri.

Richard Malka, unul dintre avocaţii lui Dominique Strauss-Kahn, care a denunţat o "animozitate" împotriva clientului său, a declarat vineri pentru AFP că se vor prezenta "cu seninătate la tribunalul corecţional, pentru a denunţa absurditatea şi aberaţia acestei plângeri pentru proxenetism în formă agravată".

Judecătorii de instrucţie din Lille au abandonat încadrarea penală de "grup organizat", care ar fi putut justifica un proces penal, dar şi infracţiunea de "asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni", conform rechizitoriului întocmit de parchet.

În urmă cu doi ani, fostul director al FMI era implicat într-un alt scandal cu tentă sexuală. O cameristă de culoare de la hotelul Sofitel din New York, Nafissatou Diallo, l-a acuzat pe Dominique Strauss-Kahn de agresiune sexuală, însă scandalul a fost închis definitiv, în decembrie 2012, în urma unui acord financiar confidenţial între cele două părți. Cu toate acestea, acuzațiile cameristei l-au obligat pe DSK fostul ministru socialist francez să demisioneze de la conducerea FMI şi a pus capăt ambiţiilor sale prezidenţiale în Franţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel