Doliu în Televiziunea Română
Autor: Crişan Andreescu | Publicat pe: 27 apr 2023, 11:21
WhatsApp
Dumitru Moroșanu
Dumitru Moroșanu
Dumitru Moroșanu, fost realizator de emisiuni și cel carea pus și bazele Festivalului Cerbul de Aur, a murit  la vârsta de 80 de ani.

Dumitru Moroșanu a murit miercuri, pe 26 aprilie, la vârsta de 80 de ani. Regretatul prezentator tv a format numeroase  nume din sfera televiziunii din România. Dumitru Moroșanu a fost cel care a pus bazele Festivalului Cerbul de Aur.

Acesta lasă în urmă o carieră impresionantă în domeniu. Dumitru Moroșanu a fost redactor muzical, dar și de rubrică. De altfel, ulterior a pășit spre statutul de realizator de emisiuni. A ocupat funcția de redactor șef adjunct, dar și de prezentator în cadrul Festivalului Cerbul de Aur.

Un mare iubitor al muzicii, el a coordonat și toate edițiile Festivalului de Jazz de la Sibiu, până în anul 1989. A prezentat emisiunea „Album duminical”, însă a luat parte și la filmul „La început a fost cântecul”.

Din anul 1985, Dumitru Moroșanu a fost director al concertelor muzicale „Vă place opera?l sau „Floarea din grădină”.

De la Revoluție, Dumitru Moroșanu  a fost director al Departamentului Muzică, Spectacole și Varietăți din cadrul TVR. Din această poziție, a coordonat 6 ediții ale Cerbului de Aur.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?