Doliu în Televiziunea Română
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Dumitru Moroșanu
Dumitru Moroșanu
Dumitru Moroșanu, fost realizator de emisiuni și cel carea pus și bazele Festivalului Cerbul de Aur, a murit  la vârsta de 80 de ani.

Dumitru Moroșanu a murit miercuri, pe 26 aprilie, la vârsta de 80 de ani. Regretatul prezentator tv a format numeroase  nume din sfera televiziunii din România. Dumitru Moroșanu a fost cel care a pus bazele Festivalului Cerbul de Aur.

Acesta lasă în urmă o carieră impresionantă în domeniu. Dumitru Moroșanu a fost redactor muzical, dar și de rubrică. De altfel, ulterior a pășit spre statutul de realizator de emisiuni. A ocupat funcția de redactor șef adjunct, dar și de prezentator în cadrul Festivalului Cerbul de Aur.

Un mare iubitor al muzicii, el a coordonat și toate edițiile Festivalului de Jazz de la Sibiu, până în anul 1989. A prezentat emisiunea „Album duminical”, însă a luat parte și la filmul „La început a fost cântecul”.

Din anul 1985, Dumitru Moroșanu a fost director al concertelor muzicale „Vă place opera?l sau „Floarea din grădină”.

De la Revoluție, Dumitru Moroșanu  a fost director al Departamentului Muzică, Spectacole și Varietăți din cadrul TVR. Din această poziție, a coordonat 6 ediții ale Cerbului de Aur.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel