DOLIU în România. Cel mai mare acrobat al circului românesc, răpus de COVID-19. Instrase de 3 ori în Cartea Recordurilor - VIDEO
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 31 oct 2021 / 16:41
WhatsApp
DOLIU în România. Cel mai mare acrobat al circului românesc, răpus de COVID-19. Instrase de 3 ori în Cartea Recordurilor  / Foto: Pixabay
A murit cel mai mare acrobat al circului românesc. Intrase de 3 ori în Cartea Recordurilor. 

Gabriel Moşoianu, cel mai cunoscut acrobat din istoria circului românesc, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus, la vârsta de 87 de ani, transmite Realitatea Plus. Maestrul a avut o carieră impresionantă de-a lungul timpului. Acesta a intrat de trei ori în Cartea Recordurilor cu numere de acrobație spectaculoase şi a petrecut mai bine de 40 de ani în turnee prin străinătate.

O carieră impresionantă

Gabriel Moşoianu a făcut parte din trupa de acrobați care a avut primul număr la deschiderea circului de stat, în anul1954. Ani la rând a avut reprezentații în țări precum Rusia, SUA, China, Mongolia sau Brazilia. Maestrul a cunoscut și mai mulți șefi de stat. Președinții americani Richard Nixon și Ronald Reagan l-au felicitat personal și i-au dat autografe. La fel au făcut și șefii de stat ai Braziliei, dar și liderii comuniști ai Mongoliei și Chinei. La un spectacol a ajuns chiar în loja oficială alături de Mao Zedong.

Numerele de acrobație cu care a intrat în Cartea Recordurilor

Gabriel Moşoianu a intrat prima dată în Cartea Recordurilor în anul 1984 pentru „tripla piruetă la bară rusească”. Apoi, în anul 1985, a stabilit un nou record, cu „dublu salt la coloana de șapte cu lonjă de siguranță”, număr unic în lume. A treia oară a intrat în Cartea Recordurilor în anul 1998, cu un „salt mortal la coloana de șase cu aterizare pe umeri". Gabriel Moşoianu a fost răpus de coronavirus. El avea mai multe comorbidităţi. 

G Ad:

Fost director al Finanțelor Publice, răpus de COVID-19. Era nevaccinat și a murit în ambulanță, chiar în curtea spitalului

Fostul director al Direcției Județene a Finanțelor Publice (DJFp) Buzău în perioada 2013-2016, Petruș Cârcei, bolnav de COVID-19, a murit în noaptea de 27 octombrie într-o ambulanță din curtea Spitalului Județean.

Petruș Octavian Cârcei s-ar fi prezentat la spital miercuri, pe 27 octombrie. Acesta ar fi fost în stare gravă, semn că prea mult timp a stat acasă după ce s-a infectat. Medicii l-ar fi consultat și l-ar fi dus într-unul dintre containerele din curtea Spitalului Județean, în așteptarea eliberării unui loc în spital. Din păcate, a fost prea târziu, iar Petruș Cârcei s-a stins câteva ore mai târziu. Fostul director al Direcției Județene a Finanțelor Publice (DJFp) Buzău avea 57 de ani și nu era vaccinat împotriva noului coronavirus, potrivit sursei citate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro