Doliu în lumea teatrului românesc. A murit actorul Ioan Nicu Popa
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Doliu în lumea teatrului românesc. A murit actorul Ioan Nicu Popa / Foto: Pixabay, de Andreas Lischka
Doliu în lumea teatrului românesc. A murit actorul Ioan Nicu Popa / Foto: Pixabay, de Andreas Lischka
Doliu în lumea teatrului românesc, după ce a murit actorul Ioan Nicu Popa.

Este doliu în lumea teatrului românesc. Ioan Nicu Popa, actor, regizor, scenarist și profesor de teatru din România, s-a stins din viață sâmbătă, 9 aprilie 2022, aproape de miezul nopţii, scrie Realitatea.net.Tragicul anunț a fost făcut public chiar pe pagina actorului de Facebook.

„Azi a încetat din viaţa actorul Nicu Ioan Popa! Odihnă veşnica! Dumnezeu să te ierte şi să te odihnească în pace, suflet minunat!“ este mesajul care a adunat în câteva ore sute de comentarii. 

„Încă şi mai săracă de azi. Drum lin, prietenul meu de suflet! Amintirea ta va trăi veşnic în inima mea“, a transmis Claudia Balaş, şefa secţiei Etnografie a Muzeului Judeţean Olt.

Cine a fost Nicu Ioan Popa

Nicu Ioan Popa avea 64 ani. El a debutat ca actor la Caracal, ulterior fiind angajat al Centrului de Creaţie. La începutul anilor 2000 a pus bazele unei trupe de teatru la Slatina, trupa Pro Art, din cadrul căreia s-au desprins în anii care au urmat alte două. Nicu Ioan Popa obţinut rezultate remarcabile la concursurile de gen cu alte două trupe de copii, deloc puţini fiind copiii şi tinerii formaţi aici care au ales ulterior să dea admitere la Teatru.

Vreme de aproape 15 ani a fost de asemenea profesor de teatru la Şcoala Populară de Arte şi Meserii din Slatina, în ultimii ani desfăşurând activitate de consultant artistic în cadrul Centrului Judeţean de Creaţie Olt. 

Doliu în cultura buzoiană. Nistor Tănăsescu, poet, ziarist și părintele "Caietelor de la Țintești", a murit

Nistor Tănăsescu, poet, ziarist, dar și părintele "Caietelor de Țintești, a murit în urma unei suferințe îndelungate, la mijlocul lunii martie. 

"Tănăsescu Nistor poet, publicist, licenţiat în ziaristică (1989) s-a născut la 16 aprilie 1960, în comuna Florica (o vreme sat al comunei Mihăileşti). Discret ca poet, este prezent în publicistica locală (semnează şi cu pseudonimul Martin Tronaru), fiind preocupat şi de eseistică, critică, de literatura specuativă în general", potrivit unei postăai a lui Viorel Frîncu.

Debutează cu versuri în „Viaţa Buzăului”, în perioada lice¬ului, apoi în „Luceafărul” (1984), prezentat de consăteanul său Ion Gheorghe. Este primul laureat al Premiului Uniunii Scriitorilor, la Festivalul Naţional de Poezie „Nicolae Labiş” (introdus începând cu ediţia a XVI-a, 1984), şi al premiilor revistelor: „Familia”, „As¬tra” şi „Viaţa Românească”. În anul 1986, la propunerea Constanţei Buzea, revistele „Viaţa studenţească” şi „Amfiteatru” îi acordă Pre¬miul I pentru poezie pe Centrul Universitar Bucureşti.", potrivit unei postări a lui Viorel Frîncu pe Facebook. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel