Doliu în lumea sportului românesc. A decedat din cauza COVID-19
Autor: Alexandru Ichim | Publicat pe: 30 noi 2020 / 19:10
WhatsApp
Un membru marcant al baschetului românesc și-a pierdut viața din cauza noului coronavirus, a anunțat Federația Română de Baschet.

Din nefericire, noul coronavirus SARS CoV-2 a mai făcut o victima printre membrii familiei baschetului romanesc, profesorul antrenor Valerian Netolitzchi, a anunțat Federația Română de Baschet.

”În ciuda eforturilor depuse de medicii de la Institutul de Boli Infecțioase Matei Bals în ultima săptămâna, Valerian Netolitzchi s-a stins din viață în urmă cu câteva ore! Fratele legendarului sportiv stelist Anton Netolitzchi, Valerian, s-a dedicat după studenție tainelor antrenoratului, fiind mai bine de trei decenii tehnician la echipele juvenile ale Clubului Sportiv Școlar Steaua București. De altfel, la nivel de copii și juniori a fost cooptat și în staff-urile tehnice ale nationalelor masculine U 16 și U 20 ale României, iar cu echipa de club a participat la numeroase Turnee Finale ale CN, promovând la națională mai mulți jucători talentați. În 2012 a pus și bazele clubului privat Neto Basketball Team București. Pe de altă parte, la nivel de seniori, după reînființarea secției de baschet a CSA Steaua București, a făcut parte din staff-ul tehnic al echipei divizonare alături de legendarul Costel Cernat (2008-2009) și ulterior alături de Teo Cizmic (2010).Absolvent al IEFS înainte de 1989 și cu masterat în fizică și sport la Universitatea Spiru Haret în 2014, Valerian Netolitzchi a mai fost și membru al Corpului Național de Experți în Management Educațional, dar și director-adjunct al Clubului Sportiv Școlar nr. 6 București.Pe această cale, Federația Română de Baschet își exprimă compasiunea și profundul regret pentru dispariția prematură a celui care a fost Valerian Netolitzchi, adresând sincere condoleanțe familiei îndurerate.Dumnezeu să-l odihnească!”, au scris reprezentanții Federației pe pagină de Facebook. 

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro