Doliu în lumea muzicii folk. Vezi ce chitarist-legendă a încetat din viață
Data publicării:
Autor: Căloiu Oana
WhatsApp

Un chitarist și cântăreț de muzică folk a încetat luni din viață. Potrivit presei internaționale, cântărețul ar fi făcut atac de cord.

Muzicianul american Richie Havens a murit, luni, la 72 de ani, potrivit Associated Press și AFP. Familia sa a anunțat într-un comunicat că Richie Havens a murit din cauza unui atac de cord.

Havens, "una dintre vocile cele mai cunoscute ale muzicii folk", conform Roots, este recunoscut pentru stilul intens și ritmic de a cânta la chitară și pentru cover-urile folk. Richie Havens a deschis Woodstock Festival din 1969.

Momentele notabile din cariera lui Havens au inclus spectacole de televiziune ca "Ed Sullivan Show" și "The Tonight Show". Chitaristul a jucat și în filme precum "Tommy", "Prinde My Soul", "Bob Dylan, Hearts of Fire".

Havens a cântat la inaugurarea președintelui Bill Clinton în ianuarie 1993. Un deceniu mai târziu, cântaărețul a primit Premiul Eagle al Consiliul Național de Muzică. A mers în turneu în peste 30 de țări din lume și a înregistrat tot atâtea albume.

Cântărețul s-a retras de pe scena muzicii acum mai bine de trei ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel