Sir Michael Gambon, cunoscut pentru rolul profesorului Dumbledore în filmele Harry Potter, a murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: Freepik @freepic.diller
FOTO: Freepik @freepic.diller
Sir Michael Gambon, actorul care l-a interpretat pe profesorul Albus Dumbledore din Harry Potter,  a murit la vârsta de 82 de ani.

Actorul Sir Michael Gambon, cunoscut pentru rolul profesorului Albus Dumbledore din Harry Potter, a murit în spital la vârsta de 82 de ani, anunță familia sa, scrie BBC.

Sir Michael Gambon a jucat acest rol în șase dintre cele opt filme Harry Potter. Sir Michael a lucrat în televiziune, film, teatru și radio de-a lungul carierei sale de cinci decenii și a câștigat patru premii BAFTA.

Văduva sa, Lady Gambon, și fiul său Fergus au declarat că ”iubitul lor soț și tată” a murit liniștit, alături de familia sa, după ce a suferit de pneumonie.

”Vă cerem să ne respectați intimitatea în aceste momente dureroase și vă mulțumim pentru mesajele de susținere și dragoste”, a transmis Daily Mail.

Cine a fost Sir Michael Gambon

Sir Michael Gambon s-a căsătorit cu Lady Anne, matematician pensionar, în 1962. Fiul lor, Fergus, este expert în ceramică și lucrează pentru casa de licitații Bonhams. De asemenea, apare în emisiunea Antiques Roadshow de pe BBC. 

Sir Michael a fost un băiat din clasa muncitoare devenit bun. S-a născut la Dublin, mama sa era croitoreasă, iar tatăl său inginer, pentru care ideea unei cariere pe scenă era total străină.

A părăsit școala la 15 ani, fără nicio calificare, apoi a început o ucenicie ca sculer. La vârsta de 21 de ani era inginer calificat, dar a lucrat ca atare doar un an înainte de a se decide să devină actor.

Pe lângă rolul principal din Harry Potter, bazat pe romanele lui JK Rowling, Sir Michael l-a interpretat pe detectivul francez Jules Maigret în serialul ITV Maigret. De asemenea, este cunoscut pentru rolul lui Philip Marlow din serialul The Singing Detective al lui Dennis Potter, difuzat pe BBC.

Și-a început cariera ca unul dintre membrii inițiali ai Teatrului Național Regal din Londra și a continuat să joace în mai multe piese de teatru de Shakespeare.

A fost numit cavaler pentru serviciile aduse industriei de divertisment în 1998.

Reacția fanilor pe social media

Anunțul morții profesorului Albus Dumbledore nu a rămas fără reacții în rândul fanilor seriei Harry Potter, dar și al contului oficial de Twitter al celebrului film.

”Suntem incredibil de întristați să aflăm vestea trecerii în neființă a lui Sir Michael Gambon. El a adus o bucurie incomensurabilă fanilor Harry Potter din întreaga lume prin umorul, bunătatea și grația sa. Vom păstra pentru totdeauna amintirea sa în inimile noastre”, au transmis cei care gestionează contul lui Harry Potter.

”Nu Dumbledore. ???? RIP Sir Michael Gambon. Milenialii sunt în doliu”, a scris altcineva pe Twitter.

Citește și: Doliu la Hollywood: Paul Grant, actorul care a jucat rolul lui Dobby, în  'Harry Potter', a murit

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel