Data actualizării:
Data publicării:

Doliu în fotbalul românesc: Fost președinte la Dinamo și Rapid a murit. Reacția lui Florin Prunea - Foto

Autor: Andrei Itu | Categorie: Sport
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Un fost președinte al clubului de fotbal Dinamo București, dar și al clubului Rapid București a murit în cursul zilei de vineri. 

Citește și articolul - Fost fotbalist al Rapidului a murit. Boala necruțătoare de care suferea Andrei Matei - Foto

Este vorba despre Constantin Anghelache. Anunțul morții a fost făcut de echipa Dinamo, printr-o postare pe pagina oficială de Facebook a clubului. 

Anunțul clubului Dinamo București

”Odihnă veșnică, Constantin Anghelache! Clubul Dinamo 1948 București regretă dispariția fostului președinte Constantin Anghelache, la vârsta de 78 de ani și transmite condoleanțe familiei acestuia”, a scris clubul Dinamo, pe rețeaua socială amintită.

Foto

Sursă foto - Facebook Dinamo București

Vestea morții ”l-a cutremurat” și pe Florin Prunea (56 de ani), fostul portar al echipei naționale și un cunoscut fan al trupei ”alb-roșii”. 

Florin Prunea: ”Era un om de-o mare calitate, un mare dinamovist”

”Eram copil când dânsul era la Dinamo. Îmi aduc aminte când ne-a promovat la prima echipă pe mine, pe Ionuț Radu, Mitic, Cristi Sava. Dânsul era cel care se ocupa de echipă. Era practic numărul 1. Îmi aduc minate când venea la Săftica (n.r. baza de pregătire a lui Dinamo) și ne strângea pe toți și ne întreba: ′Băi, copii, voi cum stați cu școala, mergeți la școală?′ Ținea foarte mult la noi. Îi răspundeam: ′Da, domn profesor′. ′Florine, eu nu prea cred că ești cu școala, tu nu prea arăți a școlar eminent′

”S-a dus repede după nea Gigi Mulțescu”

Era un om de-o mare calitate, un mare dinamovist, mare de tot. S-a dus repede după nea Gigi Mulțescu. Un om de-o mare calitate. Și la Iași a fost trei ani de zile. Dacă fotbalul a renăscut la Iași, asta s-a datorat și lui Constantin Anghelache. Dumnezeu să-l odihnească. Îmi pare sincer rău”, a spus Florin Prunea, la emisiunea Liga Digi Sport. 

Constantin Anghelache a mai fost președintele Rapidului în timpul în care formația din Giuleși a fost antrenată de Mircea Lucescu, actualul selecționer al României, între iulie 1997 - noiembrie 1998.

Citește și - Antrenorul Gheorghe Mulţescu a fost înmormântat cu onoruri militare la Cimitirul Reînvierea din Capitală

Amintim că fostul fotbalist şi antrenor Gheorghe Mulţescu a fost înmormântat în luna septembrie 2024, la Cimitirul Reînvierea din Bucureşti, la funeralii participând aproximativ 150 de persoane, printre care oameni de fotbal, tehnicieni, jucători, dar şi suporteri ai echipei Dinamo.

Din partea grupării alb-roşii l-au condus pe ultimul drum antrenorul croat Zeljko Kopic, secundul Florentin Petre, jucătorii Ahmed Bani şi Costin Amzăr. De asemenea, dintre foştii jucători dinamovişti au fost prezenţi Dorin Mateuţ, Ion Pîrcălab, Daniel Timofte, Cornel Ţălnar şi Vlad Munteanu.

Foştii fotbalişti Costin Curelea, Cristian Irimia, Ionuţ Mazilu, Raul Ciupe, Răzvan Farmache şi Alin Raţiu i-au adus un ultim omagiu fostului lor antrenor de la Sportul Studenţesc.

La capela din cadrul Cimitirului Reînvierea, unde a avut loc slujba de înmormântare, au venit şi au depus coroane de flori Mihai Stoica şi Valeriu Argăseală din partea clubului FCSB, Mihai Stoichiţă din partea Federaţiei Române de Fotbal, dar şi cluburile CS Dinamo, Petrolul Ploieşti şi Sportul Studenţesc. La ieşirea din capelă, sicriul acoperit cu drapelul României a fost întâmpinat cu aplauze de către cei prezenţi, notează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel