România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
DCNewsTV.ro -  Live  |  Video  |  Înregistrări
Conținutul articolului îl regăsiți mai jos.
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 18 iun, 21:39
Doina Gradea, răspuns pentru cei care i-au cerut să plece de la conducerea TVR
Preşedintele-director general al TVR, Doina Gradea, afirmă că informaţia Sindicatului Român al Jurnaliştilor MediaSind potrivit căreia membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune i-ar fi solicitat retragerea din funcţie în şedinţa de joi "nu reflectă întru totul poziţiile exprimate de toţi membrii CA".

"Episodul la care se face referire în informarea de presă a fost o intervenţie surprinzătoare şi bizară în condiţiile în care, sub mandatul actualului CA, am făcut cele mai mari investiţii în TVR - atât la studioul central, cât şi la toate cele 5 staţii teritoriale, am reluat producţia unor evenimente de anvergură şi, mai ales, am asigurat o bună gestionare a bugetelor pentru a nu repeta episoade de tristă amintire din istoria SRTv, care ajunsese, în 2016, la datorii de aproape 150 de milioane de euro. Rămâne însă întrebarea dacă este o coincidenţă faptul că o asemenea abordare a apărut în contextul în care, în spiritul unei bune şi transparente gestionări a banului public, mai ales în condiţiile crizei generate de epidemia COVID, managementul TVR face o evaluare atentă a producţiilor curente, pentru a optimiza bugetele şi a creşte eficienţa în administrarea tuturor resurselor - umane, financiare şi tehnice", precizează Gradea, potrivit unui comunicat transmis Agerpres de Serviciul Comunicare, Relaţii Publice şi Protocol al Televiziunii Publice.

Membrii CA au cerut demisia Doinei GradeaAceasta susţine că informaţia transmisă de MediaSind "nu reflectă întru totul poziţiile exprimate de toţi membrii Consiliului de Administraţie al TVR" în şedinţa de joi.

"Menţionez că respectiva informare de presă, transmisă de un sindicat care nu este constituit la nivelul SRTv, nu reflectă întru totul poziţiile exprimate de toţi membrii Consiliului de Administraţie al TVR în şedinţa de astăzi. Mai mult, reprezentanţii acestui sindicat participă la şedinţele CA în calitate de observatori, semnând o declaraţie de confidenţialitate şi asumându-şi că discuţiile interne se rezolvă intern şi nu pot fi făcute publice decât cu acordul tuturor membrilor CA. În repetate rânduri, însă, acest sindicat a comunicat în media informaţii neadevărate, aducând permanent daune de imagine televiziunii publice", afirmă Gradea.

Membri ai Consiliului de Administraţie al Societăţii Române de Televiziune au cerut în şedinţa de joi retragerea Doinei Gradea din funcţia de preşedinte-director general al TVR, însă aceasta a refuzat, având susţinerea altor membri, informează Sindicatul Român al Jurnaliştilor MediaSind.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
DCNewsTV.ro - Ultimele materiale video
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro