Doi turiști străini au vrut să ajungă călare la Castelul Bran, dar s-au rătăcit în Craiova / FOTO
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Doi turiști străini au vrut să ajungă călare la Castelul Bran, dar s-au rătăcit în Craiova  /  Sursă foto: Facebook Marian CM
Doi turiști străini au vrut să ajungă călare la Castelul Bran, dar s-au rătăcit în Craiova / Sursă foto: Facebook Marian CM
Ghidați probabil de „legende”, doi turiști străini au vrut să ajungă la Castelul Bran călare, dar s-au rătăcit în centrul Craiovei.

Doi turiști din Germania și Noua Zeelandă au putut fi văzuți prin centrul Craiovei, împreună cu doi cai. Oamenii erau în trecere prin Craiova și se pare că s-au rătăcit vrând să ajungă tocmai la Castelul Bran.

„Cei doi intenționau să ajungă la Castelul Bran. Luisa Mayr, din Germania, și Breidahl Harald, din Noua Zeelandă, în vârstă de 26 de ani, respectiv 46 de ani, au fost ajutati de polițiștii locali din Bănie. Cetățenii străini sunt într-un tur în Europa, având ca obiectiv vizitarea castelelor medievale. Poliția locală le-a oferit apă plată, informații și le acordă asistență pentru a evita orice incident rutier și pietonal, fiind conduși acum pe Calea București până la ieșirea din Craiova, să-și continue drumul spre obiectivele turistice”, scrie în postarea Poliției Locale doljene, potrivit BizBrașov.

De ce pierde turismul din România? Exemplul microregiunii Bran-Fundata-Moieciu, dat de un inginer austriac

Răzvan Todor, cetățean austriac și inginer diplomat în Urbanism și Amenajarea Teritoriului, a reacționat printr-o scrisoare către DC News după ce profesorul Elena Matei, de la Universitatea din București și membru executiv al Forum Carpaticum, a discutat cu redactorul-șef Val Vâlcu despre turismul montan din țara noastră.

Inginerul Răzvan Todor, originar din Brașov, ne-a oferit exemplul Microregiunii Bran-Moieciu-Fundata, acesta fiind parte a echipei și reprezentant în România a consorțiului Universității Tehnice din Viena (trei catedre de specialitate de urbanism și amenajarea teritoriului), care au susținut științific zona Bran-Moieciu Fundata, încă din anul 2011. 

”În anii 2010/2011 s-a început recunoașterea nevoii de dezvoltare a zonei, astfel că aleșii locali de atunci au început dialogul cu Ministerul Dezvoltării Regionale, în vederea identificării modalităților de finanțare a unui amplu proiect care să ducă la adaptare a zonei pentru necesitățile unui turism modern. Partener științific al proiectului a devenit o echipă a Universității Tehnice din Viena, susținută de instituțiile ale  Republicii Austria. Fiind nativ din Brașov și vorbind limba română, reprezint acest consorțiu austriac. Profesorii din echipă sunt profesorii cu care am învățat, în cadrul studiului meu”, a explicat Răzvan Todor (citește conitnuarea AICI). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel