Doi tineri, rătăciți în Munţii Maramureşului. Salvamont, interveție la 1.900 metri altitudine
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Facebook Salvamont Maramureș
Foto: Facebook Salvamont Maramureș
Salvamontiștii intervin pentru a salva doi tineri rătăciți în Munţii Maramureşului. 

Salvamont Maramureș, dar și o echipa a Poliției de Frontieră, intervin pentru a salva doi tineri ucraineni care s-au rătăcit în Munţii Maramureşului. Aceștia ar fi blocați în zona abruptă a Vârfului Pop Ivan, la 1.900 metri altitudine.

"Acțiune de căutare salvare în Munții Maramureșului, zona abrupta a Vârfului Pop Ivan, a doi cetățeni ucrainieni cu vârstă de 26 și respectiv 36 ani, rătăciți și extenuați, aflați de câteva zile pe munte.

S-a reușit o localizare a lor de către colegii de la STS Maramureș. În acțiunea de căutare salvare a plecat o echipa a SPJ Salvamont Maramureș împreună cu o echipa a Poliției de Frontiera a ITPF Sighetu Marmației, formația Poienile de sub Munte. Vom reveni cu amănunte", se arată într-o postare pe pagina de Facebook a Salvamont Maramureș.

Patru persoane au ajuns la spital după ce au fost salvați din munți

Dispeceratul Naţional Salvamont a informat că în ultimele 24 de ore 17 persoane au fost salvate de salvamontiști, iar patru dintre acestea au ajuns la spital.

"În ultimele 24 de ore, la Dispeceratul Național Salvamont s-au primit 10 apeluri prin care se solicita intervenția de urgență a salvamontiștilor, astfel : 2 apeluri pentru Salvamont Neamț, 2 apeluri pentru Salvamont Bihor, 1 apel pentru Salvamont Bran, 1 apel pentru Salvamont Vrancea, 1 apel pentru Salvamont Bistrița Năsăud, 1 apel pentru Salvamont Predeal, 1 apel pentru Salvamont Hunedoara, 1 apel pentru Salvamont Gorj.În cazul acestor intervenții au fost salvate 17 persoane. Dintre acestea, 4 au fost predate Serviciului de Ambulanță sau SMURD pentru transport la spital.S-au primit și 19 apeluri prin care se solicitau sfaturi și informații despre diferite trasee turistice din zona montană. Vă dorim o zi frumoasă pe cărări de munte!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel