Doi români au spart o casă, în Italia, iar unul dintre ei și-a uitat telefonul acolo
Doi români au fost arestați în Italia, fiind acuzați că au comis mai multe spargeri, după ce unul dintre ei și-a uitat telefonul mobil într-o casă.
Doi români au ajuns după gratii, în Italia, după ce ar fi comis mai multe spargeri. Unul dintre ei și-a uitat telefonul mobil într-una dintre case, iar asta le-a ușurat carabinierilor munca.
Cei doi au reușit să fugă cu bunuri în valoare de mii de euro, nedetectați de vecini sau de poliție. Ba mai mult, la o spargere, în casă se afla și proprietarul. La ora respectivă însă, acesta dormea.
Au fost dați în urmărire la nivel național
Planul lor a fost distrus când unul dintre români și-a uitat telefonul mobil la locul faptei. Asta le-a ușurat foarte mult munca anchetatorilor, care au reușit să afle identitatea hoților într-un timp scurt.
Tribunalul din Terni a emis un mandat de arestare pe numele celor doi bărbați români, iar carabinierii i-au dat în urmărire la nivel național.
Românii au fost găsiți după un an, pe faleza din Rimini
Vineri, la mai bine de un an de la furturile cu pricina, cei doi români au fost opriți pentru un control de rutină, pe faleza din Rimini. Carabinierii au descoperit astfel că ei erau căutați pentru furturile din provincia Terni, scrie La Nazione.
Românii urmează să fie judecați pentru furt agravat și riscă să petreacă după gratii între doi și șase ani.
VEZI ȘI: Hoții care i-au lăsat pe Thiago Silva și Choupo-Moting fără milioane de euro au fost condamnați
O nouă metodă de furt a apărut în România
Metoda „Furculița” este folosită de hoții care fură banii retrași de clienți, direct din bancomate, scrie Realitatea.net. Această tehnică constă în introducerea unui dispozitiv artizanal tip „furculiţă“ în fanta de eliberare a banilor, care este forţată cu un obiect ascuţit.
Cum procedează hoții
Odată introdus, dispozitivul reţine prin agăţare sumele de bani pe care hoții doreau să le retragă. Astfel că, deşi efectuau operaţiunile obişnuite pentru retragerea de numerar, clienții nu primeau suma solicitată, fiindu-le restituit doar cardul.
În realitate, suma solicitată de clienţi era eliberată şi contul era debitat, însă banii erau opriţi în „furculiţa“ introdusă prin fanta rejectoare.
Utilizatorul credea că bancomatul are o eroare de funcţionare şi pleca, iar infractorii scoteau atunci dispozitivul, împreună cu sumele de bani debitate din cont.
VEZI ȘI: Mai mulţi turişti, jefuiţi la intrarea în hotel în Barcelona - VIDEO
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News