Doi membri PSD, propagandă pro-rusă pe Facebook: "Pe unii i-a apucat brusc dragostea de vecinii de la Est. Băăă, nemernicilor!"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pxhere. Imagine cu rol ilustrativ
Politicienii preiau mesaje pro-ruse și le distribuie pe rețelele de socializare, după ce Rusia a invadat Ucraina.

Am trecut de a doua săptămână de la invazia Ucrainei și mesajele pro-ruse continuă să curgă și să manipuleze utilizatorii de pe rețelele de socializare. În aceeași capcană a căzut și consilierul judeţean ieșean Mircea Manolache de la PSD. Acesta a preluat un mesaj în care se spunea: „Nulitatea americană (n.r., vicepreședintele SUA, Kamala Harris) va găsi la Bucureşti nişte slugi care nu vor fi capabile să refuze ordinul venit de la Washington”.

Apărută în presă, postarea a fost ștearsă, iar PSD Iași a transmis următorul comunicat: „Este un text care circulă în mediul online de câteva ore și nu este o declarație oficială a consilierului județean Mircea Manolache. Persoana care îi administrează pagina l-a preluat neînțelegând foarte bine substratul documentului. Ca atare, colegul nostru regretă faptul că lucrurile au escaladat, iar prima măsură a fost să șteargă acea postare nefericită. Poziția domniei sale nu exprimă sub nicio formă poziția PSD Iași, care este una permanent constructivă și pro-europeană”, a declarat Vlad Ciobanu, purtător de cuvânt al PSD Iași.

La scurt timp, un politician de nivel și mai înalt din PSD distribuie o postare similară

Este vorba despre președintele Consiliului Județean Argeș, Ion Mînzînă. El a distribuit pe Facebook o bucată de propagandă pro-rusă, construită pe aceeași principii ca textul de mai sus. După ce se subliniază selectiv mai multe evenimente din 1991 până acum pentru a indica faptul că România și Ucraina ar trebui să fie, de fapt, ostile, mesajul continuă: „Pe unii i-a apucat brusc dragostea de vecinii de la Est și ne târăsc într-un conflict care nu e al nostru și nu ne privește pe noi, ca români!”.

„Băăă, nemernicilor, vă mor românii în țară! Unii chiar se sinucid de disperare și de grija zilei de mâine! Lăsați naibii războaiele altora și vedeți ce faceți cu sărăcia în care ați adus țara! Ne omorâți cu zile! Muncim doar pentru facturi! Ne-ați îndatorat și ne-ați vândut viitorul! Lăsați în pace Ucraina și aveți grijă de România! De români! De noi, tâmpiții care, inexplicabil, încă vă mai suportă”, se arată în mesajul său.

Mesajele pro-ruse și războiul informațional

„Războaiele nu se duc doar cu arme! Informațiile false sunt la fel de periculoase! Informează-te doar din surse oficiale”, transmite CNA în această perioadă, la televiziuni, pentru a informa lumea tocmai în legătură cu conținutul de pe rețelele de socializare. Reamintim că isteria cu combustibilii de săptămâna aceasta tot de la o postare pe Facebook a pornit. Puteți citi mai multe AICI.

*DC News se delimitează de conținutul mesajelor redate, în linie cu atitudinea 100% pro-Occidentală a site-ului nostru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel