Doi pacienți COVID morți la Spitalul Foișor, altul a murit fix în timpul transferului, anunță Vasile Barbu: Ei spun că nu știu nimic. Cum să nu știe?
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, spune că mai multe persoane cu COVID-19 și-au pierdut viața în timpul sau după transferul către spitalul Foișor. 

Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, a intervenit în direct la Antena 3, unde a anunțat că trei pacienți cu Covid au murit probabil din cauza transferului către Spitalul Foișor din Capitală. 

”Imediat după ce au fost transferați, la câteva ore, doi dintre pacienți au decedat, iar unul a decedat înainte de a fi transferat, când a fost mutat de pe un sistem de ventilație pe celălalt probabil s-a decompensat. Mă rog, specialiștii vor trebui să răspundă la niște întrebări. Înainte de a fi urcat în ambulanță, să plece către Spitalul Foișor, a intrat în stop cardio-respirator. Dar doi care au fost transferați de la alte spitale au murit după câteva ore pentru că s-au decompensat. Probabil nu au fost corect evaluați înainte de transfer pentru a se putea vedea dacă puteau face față stresului de transfer. Trecerea de pe un ventilator pe altul, schimbarea mediului și așa mai departe. Toată presa și oamenii care au sunat la minister și la DSU au aflat că ei nu știu nimic. Așa spun ei că nu știu, dar nu au cum să nu știe. Dacă eu am aflat înseamnă că știu și ei”, a declarat Vasile Barbu, președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel