Doi minori din Argeș sunt cercetați pentru uciderea unor căței
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pexels
Pexels
Doi adolescenți din Argeș sunt cercetați pentru că sunt bănuiți că ar fi ucis niște căței. 

Poliţiştii argeşeni efectuează cercetări în cazul a doi minori din oraşul Costeşti, suspectaţi de uciderea cu intenţie a unor căţei, transmite Agerpres. Potrivit unui comunicat transmis marţi de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Argeş, cei doi copii, unul de 12 şi celălalt de 14 ani, au recunoscut fapta.

"Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Costeşti şi poliţiştii Biroului Protecţia Animalelor s-au sesizat şi au desfăşurat verificări, în urma cărora au identificat doi minori (...) bănuiţi de uciderea cu intenţie, fără drept, a doi câini. Minorii au fost audiaţi în prezenţa părinţilor şi au recunoscut fapta", se precizează în comunicat.

Conform aceleiaşi surse, trupurile animalelor ucise vor fi ridicate, în vederea efectuării necropsiei. Cercetările, efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costeşti, vizează săvârşirea infracţiunii de ucidere a animalelor cu intenţie, fără drept, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecţia animalelor. 

Caz de cruzime la Galați

Și la Galați trupurile mai multor patrupede au fost găsite într-o groapă de gunoi în aprilie 2021. La groapa de gunoi din apropierea Mănăstirii Tudor Vladimirescu au fost descoperiți mai mulți câini ținuți în saci de rafie. Patrupedele fuseseră aduse cu o autoutilitară în saci de rafie legați la gură, iar cei care au venit cu sacii erau înarmați cu țevi și obiecte contondente, cel mai probabil pentru a-i ucide. 

Câini băgați în saci de rafie

„5-6 bărbați înarmați cu țevi, lanțuri și saci au prins într-un mod barbar câinii din incinta și împrejurimile Mănăstirii Tudor Vladimirescu. Prinși în acțiune de către voluntarii „Ajutați-l pe Lăbuș” Galați, au reușit să facă nevăzută mașina în care erau "depozitați" câinii în saci de rafie, legați la gură; la scurt timp am găsit câinii maltratați (scoși din saci) într-o curte închisă cu destinația de groapă de gunoi din incinta mănăstirii. Se poate vedea că la această groapă există leșuri de câini mâncate de ceilalți câini în viață. Unul dintre câinii băgați în sac se află în comă la o clinică, cu șanse minime de supraviețuire, datorită asfixierii. Fără să gândim că adăpostul nostru este plin, am început să-i salvăm. 13 câini adulți și 3 pui au ajuns și sunt în siguranță la „Ajutați-l pe Lăbuș. Am beneficiat de sprijinul Poliției pentru a pătrunde în incinta mănăstirii și pentru a opri această acțiune de cruzime față de animale. S-a făcut plângere (a fost identificat proprietarul mașinii) pentru rele tratamente și cruzime față de animale. Vinovații trebuie să răspundă în fața legii. Azi mergem să preluăm diferența de câini rămasă, circa 7-8”, au scris reprezentanții asociației Help Lăbuș pe pagina lor de socializare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel