Doi hipopotami de la o grădină ZOO din Belgia, pozitivi COVID-19
Doi hipopotami au fost testați pozitiv pentru COVID-19 la grădina zoologică din Anvers, Belgia, în ceea ce ar putea fi primele cazuri raportate la această specie, a anunțat personalul grădinii zoologice, conform Reuters.
Hipopopotamii Imani, în vârstă de 14 ani, și Hermien, în vârstă de 41 de ani, nu prezintă niciun simptom în afară de nasul care le curge, dar grădina zoologică a declarat că animalele au fost puse în carantină, ca măsură de precauție.
"Din câte știu eu, este prima dată la această specie. La nivel mondial, acest virus a fost raportat în principal la maimuțele mari și la feline", a declarat veterinarul grădinii zoologice, Francis Vercammen.
Se crede că virusul a trecut de la un animal la om și s-a dovedit că a trecut de la om la animale.
Animale de companie, inclusiv pisici, câini și dihori, au fost infectate în urma contactului cu proprietarii lor, în timp ce în grădinile zoologice au fost raportate cazuri la animale precum pisici mari, vidre, primate și hiene.
Boala s-a răspândit, de asemenea, în fermele de nurci și la animale sălbatice, cum ar fi căprioarele.
Grădina zoologică din Antwerp investighează cauzele contagiunii. Niciunul dintre îngrijitorii de la grădina zoologică nu prezentase recent simptome COVID-19 sau nu fusese testat pozitiv pentru virus, a precizat grădina zoologică, scrie Mediafax.
Câinii şi pisicile se pot infecta
Un nou studiu arată că animalele de companie pot fi infectate cu varianta alfa a SARS-CoV-2, care a fost detectată pentru prima dată în sud-estul Angliei și este cunoscută în larg cunoscută ca varianta britanică de COVID-19 sau B.1.1.7. Iar cercetătorii cred că de fapt acei câini și pisici care au fost infectați au luat COVID-19 de la stăpâni.
Un nou studiu, publicat în jurnalul Veterinary Record, arată că animalele de companie pot fi infectate cu varianta alfa a SARS-CoV-2, care a fost detectată pentru prima dată în sud-estul Angliei (denumită varianta britanică sau tulpina B.1.1.7). Această variantă a depășit rapidcelelalte variante preexistente (care au circulat în Anglia) datorită transmisibilității și infecțiozității sale crescute.
Studiul de față descrie prima identificare a variantei SARS-CoV-2 alfa la animalele domestice. două pisici și un câine au fost pozitivi la testul RT-PCR, în timp ce alte două pisici și un câine au prezentat anticorpi la două până la șase săptămâni după ce au dezvoltat semne de boală cardiacă (miocardită).
Mulți dintre proprietarii acestor animale de companie au dezvoltat, la rândul lor, simptome respiratorii cu câteva săptămâni înainte ca animalele lor de companie să se îmbolnăvească și au fost, de asemenea, pozitivi la testele RT-PCR pentru COVID-19.
Toate aceste animale de companie incluse în studiu au avut un debut acut de boli cardiace, inclusiv miocardită severă (inflamația mușchiului inimii).
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News