Doi experți ai OMS, blocaţi în China. Test pozitiv la anticorpi Covid-19
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Doi reprezentanți ai OMS nu au putut ajunge în Wuhan din cauza unor teste pozitive la anticorpi Covid-19.
Doi reprezentanți ai OMS nu au putut ajunge în Wuhan din cauza unor teste pozitive la anticorpi Covid-19.
Doi experți dintr-o echipă OMS care trebuia să ajungă la Wuhan, China, au fost blocați în Singapore după ce au fost testați pozitiv la teste rapide de anticorpi împotriva noului coronavirus. 

Doi experţi ai echipei Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) care a ajuns joi în China pentru a ancheta originile coronavirusului se află încă în Singapore pentru a reface testele COVID-19, relatează AFP, scrie Agerpres. 

"Echipa internaţională de 13 oameni de ştiinţă însărcinată cu examinarea originilor virusului care a cauzat COVID-19 a ajuns astăzi la Wuhan, în China", a precizat OMS într-o postare pe Twitter.

Însă "doi oameni de ştiinţă sunt în continuare în Singapore pentru a efectua teste pentru COVID-19", a adăugat OMS.

Testați PCR 



Organizaţia Mondială a Sănătăţii explică faptul că "toţi membrii echipei au fost supuşi mai multor teste PCR şi teste anticorpi negative pentru COVID-19 în ţările lor de origine înainte de a pleca în această vizită".

Totuşi, a explicat această agenţie internaţională, doi dintre membri au fost testaţi pozitiv pentru anticorpi IgM (imunoglobulina M), o formă de anticorpi pe care organismul o dezvoltă ca reacţie la virus.

De asemenea, ei trebuie din nou testaţi pentru aceşti anticorpi, precum şi pentru o altă clasă de anticorpi, numiţi IgG (pentru imunoglobulina G).

Echipa OMS este formată din experţi de diferite naţionalităţi

Ei trebuie supuşi de la intrarea în China unei carantine de două săptămâni.

Vizita este extrem de sensibilă pentru regimul chinez, care vrea să excludă orice responsabilitate a sa în pandemia care a făcut aproape două milioane de morţi în lume.

Prevăzută iniţial pentru săptămâna trecută, vizita a fost anulată în ultimul moment din cauza lipsei tuturor autorizaţiilor necesare pentru echipa de experţi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel