Doi consilieri din Ministerul Sănătății cer PROTECȚIE, după o discuție cu protestatarul Dide despre cannabis - Document
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Doi consilieri din Ministerul Sănătății au trimis o scrisoare în care cer protecție, după o discuție cu protestatarul Dide despre cannabis.

"Consilieri din Ministerul Sănătăţii trimit o scrisoare ministrului Sănătăţii în care acuză fapte extrem de grave: că au fost ameninţaţi. Oameni din noua echipă a ministrului au adus la minister alte persoane şi au fost ameninţaţi. Există un document, de asemenea, în care aceste persoane, angajaţi în Ministerul Sănătăţii, cer protecţia primului-ministru pentru că sunt ameninţaţi. Este cutremur absolut în Ministerul Sănătăţii", a spus Mihai Gâdea, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

"În data de 15 februarie 2021, domnul Cristian Mihai Dide s-a prezentat la sediul Ministerului Sănătăţii pentru o întâlnire cu domnul consilier onorific Adrian Savel Albu pe teme privind uzul canabisului. Domnul consilier l-a preluat pe domnul Cristian Mihai Dide, însoţindu-l la Direcţia Politică a Medicamentului, a Dispozitivelor şi Tehnologiilor Medicale, Compartimentul de Reglementare în domeniul phihotropelor şi stupefiantelor, pentru o discuţie clarificatoare privind aplicarea legislaţiei prezente în materia utilizării canabisului", se arată în scrisoare.

"Consecutiv acestei discuţii, aflăm astăzi, cu îngrijorare, prin postarea pe pagina de Facebook a domnului Cristian Mihai Dide că acesta va formula o plângere penală la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 împotriva a doi funcţionari publici de execuţie din cadrul Compartimentului de Reglementare a stupefiantelor şi psihotropelor, DPMDTM - Ministerul Sănătăţii: Camelia Liliana Bunaciu şi Constanțina Albu.

Faţă de cele prezentate mai sus, vă aducem la cunoștință faptul că suntem ameninţate în scop de intimidare şi/sau răzbunare în legătură cu exercitarea atribuţiilor de serviciu, fapte ce constituie infracţiunea de ultraj prevăzute şi sancţionate de Codul penal", se mai arată în scrisoare.

"Vă rugăm să dispuneţi să fie comunicat tuturor funcţionarilor publici din Ministerul Sănătăţii tipul de relaţie profesională pe care trebuie să o avem cu toţi consilierii onorifici din Ministerul Sănătăţii, dat fiind faptul că noi, în calitate de funcţionari publici de execuţie, ne desfăşurăm activitatea conform dispoziţiilor Codului administrativ aprobat prin OUG NR. 57/2019, respectiv a Regulamentelor Ministerului Sănătăţii şi fișei de ost aprobate", se arată în scrisoare.

Vezi documentul în galeria foto de mai sus.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel