Doi angajaţi al CCTV au pledat vinovat pentru fotografii făcute corpului lui Emiliano Sala
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Doi angajaţi ai firmei britanice CCTV au pledat vinovat, vineri, la acuzaţiile de accesare a înregistrării video a autopsiei efectuate fotbalistului argentinian Emiliano Sala, decedat în ianuarie într-un accident de avion, transmite Reuters.

Sala, 28 de ani, zbura de la Nantes în Ţara Galilor, după ce semnase pentru echipa Cardiff City, când aparatul de zbor Piper Malibu a dispărut deasupra Canalului Mânecii.

Epava avionului a fost localizată în urma unor căutări finanţate din fonduri private, corpul fotbalistului fiind recuperat la trei zile după accident. Poliţia a demarat o anchetă în februarie după ce ofiţerii au depistat imagini post-mortem cu Sala au apărut în social media. În urma percheziţiei la firma TV cu circuit închis care deţinea contractul înregistrării autopsiei s-a descoperit că directoarea Sherry Bray şi un alt membru al staff-ului, Christopher Ashford, au accesat ilegal înregistrarea.

Bray a făcut fotografii cu mobilul său şi le-a trimis altei persoane pe Facebook Messenger, a precizat poliţia, care a indicat faptul cp Bray a făcut poze şi altui corp aflat la morgă.

Acţiunile lui Bray şi Ashford au provocat mai multă suferinţă şi amărăciune, a subliniat detectivul inspector Gemma Vinton.

Bray, 48 de ani, a pledat vinovată la tribunalul din Swindon, în trei capete de acuzare, iar Ashford, 62 ani, şi-a recunoscut şi el vinovăţia în trei capete de acuzare privind utilizarea neadecvată a computerului. Sentinţa în cazul lor va fi pronunţată pe 20 septembrie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel