Documente clasificate din timpul lui Biden ca vicepreședinte, descoperite într-un birou privat
Data publicării:
Autor: Georgiana Dediş
WhatsApp
Foto: Pexels/Documente clasificate din timpul lui Biden ca vicepreședinte, descoperite într-un birou privat
Foto: Pexels/Documente clasificate din timpul lui Biden ca vicepreședinte, descoperite într-un birou privat
Mai multe documente clasificate din perioada în care președintele Joe Biden era vicepreședinte au fost descoperite în toamna trecută într-un birou privat, au recunoscut luni avocații lui Biden. 

Procurorul general Merrick Garland i-a cerut procurorului american din Chicago să investigheze această situaţie, a declarat o sursă pentru CNN. 

Avocații lui Biden spun că au găsit materialele guvernamentale în noiembrie, în timp ce închideau un birou din Washington, DC - Centrul Penn Biden pentru Diplomație și Angajament Global, pe care Biden l-a folosit ca parte a relației sale cu Universitatea din Pennsylvania, unde era profesor onorific din 2017 până în 2019.

Mai multe documente clasificate au fost găsite la biroul lui Biden, a declarat o altă sursă pentru CNN. Nu este clar la ce se referă documentele sau de ce au fost duse la biroul privat al lui Biden. Funcționarii federali sunt obligați prin lege să renunțe la documentele oficiale și înregistrările clasificate atunci când serviciul lor guvernamental se încheie.

Documentele au fost găsite de avocaţii lui Biden într-un dulap încuiat

"Casa Albă cooperează cu Arhivele Naționale și Departamentul de Justiție în ceea ce privește descoperirea a ceea ce par a fi înregistrări ale Administrației Obama-Biden, inclusiv un număr mic de documente cu marcaje clasificate", a declarat Richard Sauber, consilier special al președintelui Biden într-o declarație.

"Documentele au fost descoperite când avocații personali ai președintelui împachetau dosare găzduite într-un dulap încuiat pentru a se pregăti să elibereze spațiul de birouri de la Penn Biden Center din Washington, D.C. Președintele a folosit periodic acest spațiu de la mijlocul anului 2017 până la începutul campaniei 2020. În ziua acestei descoperiri, 2 noiembrie 2022, Biroul Consilierului Casei Albe a notificat Arhivele Naționale. Arhivele au intrat în posesia materialelor în dimineața următoare.”

"Descoperirea acestor documente a fost făcută de avocații președintelui”, a adăugat Sauber. "Documentele nu au făcut obiectul vreunei cereri sau anchete anterioare din partea Arhivelor. De la această descoperire, avocații personali ai președintelui au cooperat cu Arhivele și Departamentul de Justiție într-un proces pentru a se asigura că orice înregistrări ale Administrației Obama-Biden sunt în posesia Arhivelor.”

Articolul poate fi citit integral aici.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel