Doar 2,5% dintre italieni au anticorpi Covid-19, arată studiul guvernului
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ
Imagine cu rol ilustrativ
Autoritățile din Italia au descoperit că doar 2,5% dintre italieni, sau 1.482.000 de persoane, au anticorpi Covid-19, în ciuda faptului că este una dintre cele mai afectate țări de coronavirus din Europa.

Conform rezultatelor unui sondaj publicat luni, regiunea de nord a Lombardiei, cea mai grav afectată de pandemie, a raportat cel mai mare număr de persoane cu anticorpi, 7,5%, în timp ce cele două insule principale italiene, Sicilia și Sardinia, au avut cel mai mic procent de 0,3% din populație, scrie CNN

”Rezultatele diferite ale sondajului făcut pe teritoriul țării sunt foarte relevante. Aceasta înseamnă că măsura dură și riguroasă adoptată de guvernele centrale și regionale și comportamentul corect al poporului italian au evitat o răspândire mai masivă a virusului”, a declarat ministrul Sănătății, Roberto Speranza, în cadrul unei conferințe de presă.

Potrivit sondajului, aproape o treime dintre cei care au testați pozitiv pentru anticorpi au fost asimptomatici, iar cea mai frecventă sursă de infecție, în 41,7% din cazuri, provine de la rudă care locuiește în aceeași casă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel