Doar 15% din ambalajele din România sunt biodegradabile. Ce amploare are piața de la noi
Numai 15% din ambalajele utilizate în România sunt realizate din materiale biodegradabile.
Mai puțin de 15% din ambalajele românești sunt realizate din materiale biodegradabile, iar piața este estimată la 890 milioane euro, a spus Tiberiu Stoian, director general al Fabricii de ambalaje Exonia, conform Agerpres.
„Momentan, analizată global, piața ambalajelor este estimată la aproximativ 890 milioane euro, din care momentan mai puțin de 15% o reprezintă ambalajelor biodegradabile compostabile. Nu am un raport oficial al Institutului de Statistică, însă estimările principalilor procesatori din piaţă consideră că un cuantum global al ambalajelor importate ar fi de aproximativ 37%. Producția fabricii de Ambalaje Exonia ocupă unul dintre primele 5 locuri în topul procesatorilor din nișa ambalajelor flexibile, estimată că ar reprezenta un procent de 7-8% din totalul pieței ambalajelor utilizate în Romania", a spus Tiberiu Stoian.
Hârtie din frunze uscate
Reprezentanții fabricii de ambalaje Exonia vor testa în Ucraina, în premieră mondială, primul lot de hârtie „Re-leaf Pape", obținută din frunze uscate.
„În ceea ce priveşte intenția de utilizare a materialului inovativ 'Re-leaf Paper' fabricat în Ucraina, intenționăm să îl folosim la confecționarea atât a sacoșelor pentru cumpărături, cât şi a altor multe tipuri de ambalaje industriale: coli de împachetat echipamente, saci pentru cărbuni, pungi pentru piese, etc. Toate acestea generează consumuri mari de materie prima organică provenită din masa lemnoasă, motiv pentru care ne dorim sa aducem această alternativă care este deopotrivă mai prietenoasă cu mediul dar şi mai economică", a afirmat Tiberiu Stoian.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News