DNA va contacta Parlamentul European pentru lămurirea situaţiei legate de Adrian Severin
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
adrian-severin
adrian-severin

DNA urmează să facă toate demersurile legale pentru a clarifica situaţia privindu-l pe europarlamentarul Adrian Severin, respectiv şi acelea "care presupun luări de contact cu alte instituţii, inclusiv cu Parlamentul European, în vederea lămuririi situaţiei juridice legate de imunitate".

"Miercuri, 30 martie 2011, Direcţia Naţională Anticorupţie a trimis la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, iar joi, 31 martie, la Ministerul Justiţiei, o înştiinţare oficială cu privire la sesizarea din oficiu în legătură cu presupuse fapte de corupţie comise de Adrian Severin, membru în Parlamentul European", spune DNA, citată de Mediafax.

Comunicarea publică asupra demersului procurorilor fusese făcută în data de 21 martie 2011, de către purtătorul de cuvânt al instituţiei, precizează DNA.

"Pentru clarificarea situaţiei de fapt şi juridice, procurorii DNA urmează să facă toate demersurile în condiţiile prevederilor legale, respectiv şi acelea care presupun luări de contact cu alte instituţii, inclusiv cu Parlamentul European, în vederea lămuririi situaţiei juridice legate de imunitate sau în vederea obţinerii de orice materiale relevante pentru cauza menţionată", a explicat Direcţia Naţională Anticorupţie.

Direcţia Naţională Anticorupţie s-a autosesizat, în 21 martie, în cazul eurodeputatului Adrian Severin, despre care presa română şi cea internaţională au consemnat eventuale fapte de corupţie în care politicianul ar fi implicat.

Citește și: DNA se autosesizează în cazul lui Adrian Severin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel