DNA: Subcomisar Monica Berghezan, trimisă în judecată
Data publicării:
Autor: Bogdan Bolojan
WhatsApp
Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Alba-Iulia au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei Monica Berghezan, la data faptelor subcomisar în cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Sibiu - Poliţia Municipiului Sibiu, Biroul Rutier, pentru mai multe fapte de corupţie. 

Potrivit unui comunicat remis miercuri de DNA, Monica Berghezan este acuzată de abuz în serviciu în formă continuată (două fapte), fals material în înscrisuri oficiale în formă continuată, uz de fals în forma participaţiei improprii, în formă continuată, şi înşelăciune. 

Procurorii susţin că, în cursul anului 2014, inculpata, având spre soluţionare mai multe dosare penale privind infracţiuni la regimul circulaţiei, în calitatea sa de organ de cercetare al poliţiei judiciare, a ticluit, cu încălcarea legii, "ordonanţe de clasare" a unor cauze şi a aplicat prin fotocopiere atât semnătura procurorului competent, cât şi ştampila Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu. 

Concret de la DNA

"În continuare, inculpata a înmânat ordonanţele falsificate în această manieră persoanelor cercetate care, cu bună-credinţă, le-au folosit la Serviciul Poliţiei Rutiere din cadrul IPJ Sibiu, redobândindu-şi astfel pe nedrept permisele de conducere, întrucât la momentul respectiv dosarele penale întocmite pe numele acestora nu erau soluţionate în mod legal. De asemenea, în aceeaşi calitate de ofiţer de poliţie judiciară, în contextul efectuării urmăririi penale în dosarele repartizate, inculpata Berghezan Monica a afirmat necesitatea administrării în cauze a probei cu expertiza tehnică auto, indicând persoanelor cercetate expertul, costul expertizei şi contul în care să depună banii", arată DNA. 

Potrivit anchetatorilor, prin această metodă a "expertizei', inculpata a intrat în posesia unor sume de bani, cuprinse între 2.000 şi 2.200 lei, depuse cu buna-credinţă de persoanele cercetate pentru dispunerea procedeului probatoriu, pe care le-a folosit în interes propriu, notează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel